Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

watchOS 7: Alles over de Apple Watch-update van 2020

WWDC Wensen: Waarom watchOS slaapmeting nodig heeft
Lars Paymans

watchOS 7 wordt de grote update voor de Apple Watch die in 2020 verschijnt. Op deze pagina zetten we alle geruchten, ondersteunende horloges en meer op een rij.

Alles over watchOS 7

Ieder jaar brengt Apple een grote update uit voor de Apple Watch en dat zal in 2020 niet anders zijn. De update zal al in juni worden onthuld tijdens WWDC 2020, waarna er meerdere bèta’s verschijnen. De definitieve versie komt dan voor iedereen beschikbaar in het najaar. Meestal in september.

watchOS 7 FAQ

Prangende vragen over watchOS 7? In onderstaande FAQ hebben we de belangrijkste op een rij gezet.

  • Wat is de watchOS 7 release? – watchOS 7 verschijnt waarschijnlijk in september, tegelijk met de Apple Watch Series 6.
  • Wanneer komt de watchOS 7 bèta uit? – Na de onthulling in juni zullen er maandenlang bèta’s verschijnen. Eerst alleen voor ontwikkelaars en vanaf juli ook voor publieke testers.
  • Wanneer wordt watchOS 7 onthuld? – Apple zal watchOS 7 traditiegetrouw onthullen tijdens WWDC 2020.
  • Welke Apple Watch ondersteunt watchOS 7? – Dat is momenteel nog onduidelijk, maar vanaf de Apple Watch Series 3 zit je gegarandeerd goed.
  • Kan ik watchOS 7 gratis downloaden? – Ja, alle software-updates van Apple zijn altijd gratis. WatchOS 7 dus ook.

watchOS 7 geruchten en functies

watchOS 7 is op het moment van schrijven nog niet officieel onthuld. Toch weten we dankzij gelekte stukjes code, geruchten en informatie van anonieme bronnen al heel wat over de update. De belangrijkste geruchten en verbeteringen zetten we hieronder voor je op een rijtje.

1. Fitness-app

De iPhone, Apple TV en Apple Watch zouden dit najaar een nieuwe Fitness-app van Apple krijgen. Deze staat los van de Activiteit- en Workout-apps en gaat jou helpen om nieuwe oefeningen te leren. In de app kun je een workout kiezen, zoals fietsen, roeien of oefeningen met een medicijnbal. Daarna kun je gratis video’s downloaden die stap voor stap een workout met je doornemen.

2. Wijzerplaten met vlaggen en meer

Ieder jaar voegt Apple nieuwe wijzerplaten toe aan de Apple Watch en ook watchOS 7 doet weer een duit in het zakje. Zo zou er een nieuwe vlaggen-wijzerplaat komen, waar je allerlei vlaggen kunt kiezen als achtergrond voor je klok. Daarnaast wordt de Infograph-wijzerplaat verder aangepast met nieuwe varianten.

watchOS 7

3. Ouderlijk toezicht

Ouders die een kind hebben met een Apple Watch zullen blij zijn met watchOS 7. Net als bij de iPhone krijgt de Apple Watch uitgebreide opties voor ouderlijk toezicht. Zo kunnen ouders als beheerder bepalen welke apps wel en niet op het horloge gezet kunnen worden.

4. Wijzerplaten delen

In de Watch-app op je iPhone kun je tot in het kleinste detail je wijzerplaat samenstellen. Vanaf watchOS 7 wordt het ook mogelijk om je eigen creatie te delen met anderen. Waarschijnlijk ondersteunt deze deelfunctie het standaard deelmenu van iOS, zodat je een wijzerplaat bijvoorbeeld via AirDrop of iedere populaire chat-app kunt versturen.

Apple Watch slaap-app

5. Slaap-app

Deze app is al een tijdje zichtbaar in de code van watchOS, maar zou met watchOS 7 daadwerkelijk beschikbaar komen. Om de gezondheidsfunctie verder uit te breiden kun je deze app gebruiken om je slaap te monitoren. Daarvoor moet je de Watch ’s nachts wel om je pols laten zitten. De app gebruikt de ingebouwde sensoren om te registreren wanneer je in diepe slaap bent, wakker wordt en licht slaapt. Mogelijk voegt Apple er net als veel andere slaap-apps ook een slimme wekker aan toe, die je wakker maakt op een gunstig moment.

6. SchoolTime

Ook deze app is al opgedoken in de code van watchOS 6, maar zou met versie 7 het levenslicht zien. Zoals de naam al doet vermoeden is SchoolTime een functie die automatisch in- en uitgeschakeld kan worden tijdens schooluren. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat kinderen geen apps kunnen gebruiken tijdens de uren dat ze in de klas zitten. Met een rekenmachine om je pols wordt die rekentoets immers wel erg makkelijk.

Apple Watch Series 5 keramiek

7. Bloedzuurstofmetingen

In de gelekte broncode van watchOS 7 is ook al een verwijzing gevonden naar de Apple Watch Series 6. Apple zou aan een nieuwe app werken die het zuurstofgehalte in het bloed kan meten. Waarschijnlijk is hier een verbeterde sensor voor nodig die in de volgende Apple Watch aanwezig zal zijn. Daarmee timmert Apple ook in 2020 verder aan de weg om van de Apple Watch een gezondheidsgadget te maken.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned

Techredacteur uit Breda. Schrijft sinds 2014 over tech, maar interesseert zich vooral in Apple. Heeft sinds de iPhone 5S iedere iPhone uitgebreid getest, is groot fan van de Apple Watch ondanks dat hij lang niet alle sportfuncties ervan gebruikt en test iedere koptelefoon met muziek van Radiohead. Koestert zijn iPod Classic en is regelmatig in een concertzaal te vinden. Begint zijn dag het liefst met een audioclip van Tim Cook die 'Good Morning' roept. Bekijk mijn profiel

Nieuws

watchOS 7 nieuws