Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

watchOS 7: Alles over de Apple Watch-update van 2020

Problemen met de watchOS 7-bèta? 4 mogelijke oplossingen op een rij
Lars Paymans

watchOS 7 is de grote Apple Watch-update die in 2020 verschijnt. De software maakt je slimme Apple-horloge nog gezonder, praktischer en gaat je helpen bij het in slaap vallen. Dit moet je weten over watchOS 7.

Alles over watchOS 7

Ieder jaar brengt Apple een grootste software-update voor de Watch uit. In 2020 zijn we bij watchOS 7 aanbeland. De update werd in juni onthuld tijdens WWDC, maar komt pas in het najaar uit. Voordat het zo ver is wordt de update getest onder ontwikkelaars, die hun apps gereed moeten maken voor de update.

watchOS 7 release

In tegenstelling tot iOS 14 wordt de bèta van watchOS 7 slechts onder een select groepje gebruikers getest. Afgaande op vorige jaren kan het grote publiek dus pas medio september aan de slag met de nieuwe update, die natuurlijk gratis wordt aangeboden. De volgende modellen ondersteunen watchOS 7:

Dit betekent dat de Series 1 en Series 2 buiten de boot vallen; deze horloges blijven op watchOS 6 steken.

watchOS 7 functies: alle verbeteringen op een rij

De nieuwe software voor slimme horloges voegt enkele in het oog springende verbeteringen toe. Deze vernieuwingen focussen zich vooral op gezondheid.

1. Fitness-app

De Activiteiten-app wordt omgedoopt tot Fitness. Niet alleen de naam is nieuw, ook het jasje heeft een make-over gekregen. De Fitness-app ziet er zodoende weer helemaal bijtijds en fris uit. Ook zijn er nieuwe workouts toegevoegd voor mensen met soepele heupen.

Dankzij de nieuwe Dansen-workout kun je namelijk lekker met de heupen schudden. Er zijn in totaal vier stijlen beschikbaar: Bollywood, cardiodansen, hiphop en Latin. Aan de mogelijkheden van de Activiteiten-app, die nu dus Fitness heet, is niet getoornd. De applicatie dient nog steeds als startpunt voor het bijhouden van je lichamelijke activiteiten. De ringen moeten dan ook nog steeds gevuld worden!

2. Beter slapen

Een tweede peiler van watchOS 7 is slapen. De grootse software-update voegt namelijk een slaaptracker toe. In deze app kun je bijhouden hoe goed je die nacht bent uitgerust. Ook krijg je tips aangereikt die je helpen bij slaapproblemen. Door een slaapdoel in te stellen motiveert de Apple Watch je bijvoorbeeld om op tijd naar bed te gaan.

Wind down is hier een goed voorbeeld van. Deze watchOS 7-functie dempt op een gegeven moment alle binnenkomende meldingen, zodat je hoofd tot rust komt voordat je naar bed gaat. Verder zorgt de slaaptracker van watchOS 7 ervoor dat ontwaken soepeler gaat.

De wekker gaat namelijk niet langer af met een geluidje, maar via haptische feedback. Dat is fijn voor mensen die samen met hun partner slapen. De Apple Watch-drager wordt zo namelijk gewekt aan de hand kleine schokjes.

3. Meerdere complicaties en nieuwe wijzerplaten

watchOS 7 zorgt ervoor dat app-ontwikkelaars meerdere complicaties kunnen toevoegen. Dit zorgt ervoor dat ze gebruiksvriendelijker worden, omdat er bijvoorbeeld meer informatie in een oogopslag getoond wordt. Ook voegt de watchOS-update nieuwe wijzerplaten toe, zoals gebruikelijk.

4. Wijzerplaten delen

Over wijzerplaten gesproken: je kunt vanaf watchOS 7 veel gemakkelijk wijzerplaten delen met anderen. Door je vinger eventjes op een wijzerplaat te houden opent het instellingenmenu, waarna je de Delen-optie ziet. Op eenzelfde manier kun je dankzij watchOS 7 wijzerplaten downloaden vanuit apps, op websites en via sociale media. Wijzerplaten worden dus eindelijk sociaal.

5. Beter handenwassen

Te midden van de wereldwijde coronacrisis lanceert Apple een toepasselijke functie. De Apple Watch gaat je namelijk helpen bij het handen wassen. Dit werkt simpel. watchOS 7 kan ‘horen’ dat je de kraan aanzet, en begint vervolgens met een timer. Aan jou de taak om deze timer helemaal af te maken. Stop je vroegtijdig met het wassen van je handen, dan motiveert het horloge je om het rondje toch af te maken.

6. Gehoorschade voorkomen

Tot slot bouwt watchOS 7 voort op het fundament van zijn voorganger. watchOS 6 introduceerde meerdere manieren om gehoorschade te voorkomen en zijn opvolger gaat op dezelfde voet verder. Wie voortaan te hard naar muziek luistert via AirPods krijgt namelijk automatisch een waarschuwing.

In deze notificatie staat dat het aantal decibels over de grens gaat, en dat je hierdoor het risico op gehoorschade onnodig vergroot. Ook gaan je iPhone en Apple Watch uit zichzelf het volume naar beneden schroeven. De apparaten gebruiken hiervoor jouw muziekgegevens van de afgelopen dagen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned

Techredacteur uit Breda. Schrijft sinds 2014 over tech, maar interesseert zich vooral in Apple. Heeft sinds de iPhone 5S iedere iPhone uitgebreid getest, is groot fan van de Apple Watch ondanks dat hij lang niet alle sportfuncties ervan gebruikt en test iedere koptelefoon met muziek van Radiohead. Koestert zijn iPod Classic en is regelmatig in een concertzaal te vinden. Begint zijn dag het liefst met een audioclip van Tim Cook die 'Good Morning' roept. Bekijk mijn profiel

Nieuws

watchOS 7 nieuws

Tips

watchOS 7 tips

Video's

watchOS 7 video's