watchOS 6

WWDC 2019 keynote officieel: Apple onthult iOS 13 en meer op 3 juni

watchOS 6 is de grote software-update voor de Apple Watch van 2019. Hier lees je alles over nieuwe functies, de releasedatum, bètaversies en ondersteunde apparaten.

Dit weten we al over de watchOS 6 release

Zoals altijd zal Apple watchOS 6 onthullen tijdens WWDC. De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple die op 3 juni van start gaat. De Keynote is inmiddels bevestigd, wat betekent dat watchOS 6 onthult zal worden op 3 juni, samen met iOS 13 en macOS 10.15.

Later die week zal ook de eerste watchOS 6 beta verschijnen. Eerst alleen voor ontwikkelaars die zijn aangemeld bij Apples betaprogramma en later die maand ook voor publieke betatesters. Houd er wel rekening mee dat deze bèta’s vaak erg instabiel zijn en voor mindere prestaties kunnen zorgen.

Apple brengt deze testversie dan ook niet uit om mensen vroegtijdig met watchOS 6 aan de slag te laten gaan, maar om de software goed te testen. Het downloaden en installeren van de watchOS 6 beta is dan ook volledig op eigen risico.

watchOS 6

Deze Apple Watches gaan watchOS 6 waarschijnlijk ondersteunen

Het is nog even de vraag welke Apple Watches watchOS 6 gaan ondersteunen omdat de update nog niet officieel is aangekondigd. Tijdens de WWDC-Keynote krijgen we hier meer informatie over.

Tot die tijd kunnen we echter wel een goede inschatting maken als we kijken naar voorgaande jaren. Met de komst van watchOS 5 stopte Apple namelijk met ondersteuning voor de eerste Apple Watch (de Series 0), dus ligt het voor de hand dat de zesde grote update niet meer werkt op de Apple Watch Series 1. Dat zou het volgende betekenen.

watchOS 6 ondersteuning: Dit verwachten wij

watchOS 6 functies: de geruchten op een rij

Totdat Apple de update officieel onthult, zullen we het met de geruchtenmolen moeten doen. Daar zijn onderstaande watchOS 6 functies uit naar voren gekomen. Houd er wel rekening mee dat deze verbeteringen dus nog niet honderd procent vaststaan.

watchOS 6

Een betere samenwerking met macOS

Als onderdeel van zowel macOS 10.15 als watchOS 6 zal wat handige functies met zich meebrengen. Het was al langer mogelijk om je Mac automatisch te ontgrendelen met je Apple Watch, maar watchOS 6 gaat nog een stapje verder.

Volgens een gerucht zou Apple deze functie verder uitbreiden naar meer onderdelen van de Mac. Denk hierbij aan het goedkeuren van een download uit de App Store, het automatisch invullen van je wachtwoorden en het goedkeuren van een betaling.

Nieuwe wijzerplaten

Uiteraard zal watchOS 6 weer een aantal gloednieuwe wijzerplaten bevatten om je Apple Watch in een nieuw jasje te steken. We hopen zelf op een nieuwe variant op de Siri Watchface, een van de slimste en daardoor populairste wijzerplaten van het moment.

watchOS 6

Meer gezondheidsfuncties zoals een slaaptracker

Bijna ieder jaar voegt Apple nieuwe gezondheidsfuncties toe aan de Apple Watch en 2019 zal hier geen uitzondering op zijn. Er gaan al langer geruchten rond over een uitgebreide slaapfunctie voor de Watch. Door het horloge snachts om te laten kan de Apple Watch je bewegingen registreren en daaruit opmaken hoe diep je slaapt. Als je dan weer wakker wordt kun je zien hoe goed (of slecht) je geslapen hebt.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie. Zodra we meer weten over watchOS 6, lees je het op iPhoned.

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned.nl

Techredacteur uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Nieuws

watchOS 6 nieuws

Download onze app

Download onze app