watchOS 5

WWDC 2018 keynote officieel: Apple onthult iOS 12 en meer op 4 juni

watchOS 5 is de vijfde grote update voor de Apple Watch die naar verwachting in september 2018 verschijnt. Op deze pagina lees je alles over nieuwe functies, geruchten en ondersteundende apparaten.

watchOS 5 Release: juni onthuld, september te downloaden

Net als voorgaande watchOS-updates zal watchOS 5 zich voornamelijk richten op het verbeteren van alles wat watchOS tot nu toe heeft opgebouwd. Verwacht dus geen gloednieuw design van de software, maar een verfijning en verbetering van wat er nu al is.

watchOS 5 concept

Op het moment van schrijven heeft Apple watchOS 5 nog niet officieel aangekondigd. Als we echter kijken naar voorgaande jaren is het zo goed als zeker dat Apple de update in juni tijdens WWDC 2018 onthult. Daarna zullen een aantal bètaversies volgen, waarna de update uiteindelijk in september voor iedereen beschikbaar komt.

watchOS 5 functies: de verwachtingen op een rij

Tot Apple watchOS 5 onthult, zullen we onze verwachtingen op geruchten moeten baseren. In de aanloop naar WWDC komt er langzaam maar zeker steeds meer info los over de eerstvolgende Apple Watch-update.

StreamKit

Nu de Apple Watch sinds de Series 3 onafhankelijk van de iPhone werkt, moeten steeds meer functies ook zonder hulp van de smartphone kunnen opereren. Met StreamKit zet Apple hier de volgende stap mee: een manier voor apps om via mobiel internet of wifi muziek of data te streamen. Potentieel een uitkomst voor muziekdiensten als Spotify, die hierdoor eindelijk een Apple Watch-app kunnen aanbieden waarmee je lokaal muziek kunt luisteren via het horloge en een gekoppelde draadloze headset.

watchOS 5

Geen ondersteuning meer voor oude apps

Net als iOS 11 ondersteuning voor 32-bit-apps stopte, zo zet watchOS 5 een streep door verouderde apps die op de eerste versie van watchOS draaien. Hierdoor zullen ongetwijfeld een flink aantal apps verdwijnen, die al jaren niet zijn bijgewerkt. Apple hoopt hiermee de kwaliteit van de beschikbare apps te verbeteren, en zet een nieuwe standaard neer waar alle toekomstige watchOS-apps aan moeten voldoen

Lees het laatste nieuws over watchOS 5

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned.nl

Techredacteur uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Nieuws

watchOS 5 nieuws

Download onze app

Download onze app