Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

watchOS 4: alles wat je moet weten

Een Apple Watch-app geforceerd afsluiten: zo doe je dat in 4 stappen
Lars Paymans

watchOS 4 is de opvolger van watchOS 3 en de volgende grote update voor de Apple Watch. Het nieuwe besturingssysteem werd tijdens WWDC 2017 aangekondigd en kwam in september 2017 beschikbaar. Op deze pagina lees je alles over de nieuwe functies.

watchOS 4 is op het eerste gezicht een minder grote update dan zijn voorganger, maar voert desondanks een aantal belangrijke verbeteringen door. Zo werkt de software beter met watchfaces en doet de Apple Watch meer zelfstandig.

watchOS 4: dit moet je weten

watchOS 4 brengt diverse verbeteringen met zich mee. Hieronder lichten we de belangrijkste features voor je uit:

  • Een handige en slimme Siri-wijzerplaat
  • Compleet vernieuwde Muziek-app met meer functies
  • Werkt met sportapparatuur dankzij nfc-chip
  • Zaklamp-functie in het bedieningspaneel
  • Maandelijkse uitdagingen in de Activiteiten-app
  • Release in de herfst van 2017, ontwikkelaarsversie eerder beschikbaar

watchOS 4

Conclusie watchOS 4 review

De Apple Watch werd vorig jaar met watchOS 3 eindelijk op het rechte pad gezet, en dat geeft Apple de kans om watchOS 4 verder in te zoomen op het verfijnen van de functies. Door het horloge vaker zelf beslissingen te laten nemen, ben jij minder aan het tikken op het kleine schermpje, en voelt de Watch steeds meer als een slim verlengstuk van je iPhone. Laten we hopen dat Apple dit pad blijft volgen, zodat watchOS 5 je nog vaker met een nuttige suggestie op je pols tikt.

→ Lees meer in de uitgebreide watchOS 4 review

watchOS 4 release

watchOS 4 werd tijdens WWDC 2017 aangekondigd en verscheen in september 2017 voor alle gebruikers. watchOS 4 is gratis downloaden en ondersteunt alle Apple Watch-modellen.

Siri-watchface

Met watchOS 4 breidt Apple de mogelijkheden van wijzerplaten op de Watch verder uit. Het bedrijf uit Cupertino heeft een Siri-watchface ontwikkeld, waarmee gebruikers automatisch de belangrijkste informatie uit hun apps te zien krijgen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om reminders, foto’s die je op dezelfde dag vorig jaar hebt gemaakt, of de reistijd naar je werk. Verder zijn er wijzerplaten van verschillende Toy Story-personages toegevoegd, met elk een geinige animatie.

watchOS 4

Compleet vernieuwde Muziek-app

De Muziek-app heeft een opfrisbeurt gekregen en gaat nu slimmer om met workouts. Je kunt makkelijker wisselen tussen workouts, maar de samenwering met muziek is nog iets belangrijk. De applicatie synchroniseert namelijk automatisch je favoriete muziek, en laat gebruikers op basis daarvan met een activiteit starten. Zet je bijvoorbeeld je hardloop-afspeellijst aan, dan wordt direct de bijhorende oefening gestart.

Sportapparatuur

Verder laat watchOS 4 de Apple Watch samenwerken met sportapparatuur met een nfc-chip. Hierdoor is het mogelijk om statistieken, zoals je hartslag, van een apparaat door te sturen naar je Apple Watch. Later dit jaar wordt de eerste sportapparatuur met Watch-ondersteuning uitgebracht.

watchOS 4

Zaklamp-functie in Bedieningspaneel

Een kleine, maar handige toevoeging is de zaklamp-functie. Die vind je in het Bedieningspaneel, waar je de optie met één tikje inschakelt om het scherm van de Apple Watch fel te laten oplichten. Handig voor als je in het donker iets moet opzoeken, en je iPhone even niet bij de hand hebt. Houd er wel rekening dat de helderheid tijdelijk flink omhoog wordt geschroefd, waardoor de accu van de Watch sneller leeg raakt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned

Techredacteur uit Breda. Schrijft sinds 2014 over tech, maar interesseert zich vooral in Apple. Heeft sinds de iPhone 5S iedere iPhone uitgebreid getest, is groot fan van de Apple Watch ondanks dat hij lang niet alle sportfuncties ervan gebruikt en test iedere koptelefoon met muziek van Radiohead. Koestert zijn iPod Classic en is regelmatig in een concertzaal te vinden. Begint zijn dag het liefst met een audioclip van Tim Cook die 'Good Morning' roept. Bekijk mijn profiel

Nieuws

watchOS 4 nieuws

Tips

watchOS 4 tips

Reviews

watchOS 4 reviews