watchOS 4: alles wat je moet weten

watchOS 4 preview: Apple maakt tijd voor de dingen die er toe doen

watchOS 4 is de opvolger van watchOS 3 en de volgende grote update voor de Apple Watch. Het nieuwe besturingssysteem werd tijdens WWDC 2017 aangekondigd en is in de herfst van 2017 beschikbaar. Op deze pagina lees je alles over de nieuwe functies.

watchOS 4 is op het eerste gezicht een minder grote update dan zijn voorganger, maar voert desondanks een aantal belangrijke verbeteringen door. Zo werkt de software beter met watchfaces, de AirPods en is er een nieuwe Muziek-app.

watchOS 4: dit moet je weten

Als gezegd brengt watchOS 4 diverse verbeteringen met zich mee. Hieronder lichten we de belangrijkste features voor je uit, zodat je precies weet wat je op je Apple Watch kunt verwachten.

  • Een handige en slimme Siri-wijzerplaat
  • Compleet vernieuwde Muziek-app met meer functies
  • Werkt met sportapparatuur dankzij nfc-chip
  • Zaklamp-functie in het bedieningspaneel
  • Maandelijkse uitdagingen in de Activiteiten-app
  • Release in de herfst van 2017, ontwikkelaarsversie eerder beschikbaar

Siri-watchface

watchOS 4Met watchOS 4 breidt Apple de mogelijkheden van wijzerplaten op de Watch verder uit. Het bedrijf uit Cupertino heeft een Siri-watchface ontwikkeld, waarmee gebruikers automatisch de belangrijkste informatie uit hun apps te zien krijgen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om reminders, foto’s die je op dezelfde dag vorig jaar hebt gemaakt, of de reistijd naar je werk. Verder zijn er wijzerplaten van verschillende Toy Story-personages toegevoegd, met elk een geinige animatie.

Compleet vernieuwde Muziek-app

De Muziek-app heeft een opfrisbeurt gekregen en gaat nu slimmer om met workouts. Je kunt makkelijker wisselen tussen workouts, maar de samenwering met muziek is nog iets belangrijk. De applicatie synchroniseert namelijk automatisch je favoriete muziek, en laat gebruikers op basis daarvan met een activiteit starten. Zet je bijvoorbeeld je hardloop-afspeellijst aan, dan wordt direct de bijhorende oefening gestart.

Sportapparatuur

Verder laat watchOS 4 de Apple Watch samenwerken met sportapparatuur met een nfc-chip. Hierdoor is het mogelijk om statistieken, zoals je hartslag, van een apparaat door te sturen naar je Apple Watch. Later dit jaar wordt de eerste sportapparatuur met Watch-ondersteuning uitgebracht.

watchOS 4

Zaklamp-functie in Bedieningspaneel

Een kleine, maar handige toevoeging is de zaklamp-functie. Die vind je in het Bedieningspaneel, waar je de optie met één tikje inschakelt om het scherm van de Apple Watch fel te laten oplichten. Handig voor als je in het donker iets moet opzoeken, en je iPhone even niet bij de hand hebt. Houd er wel rekening dat de helderheid tijdelijk flink omhoog wordt geschroefd, waardoor de accu van de Watch sneller leeg raakt.

Conclusie watchOS 4 preview

We zijn aan de slag gegaan met de bèta van watchOS 4 en hieronder lees je de conclusie van de preview.

Apple lijkt met watchOS 4 de juiste stappen te zetten. Het levert misschien niet de meest spectaculaire update op, maar het zorgt er wel voor dat de Apple Watch voor nagenoeg iedereen makkelijker te gebruiken is. Muziek bedienen gaat met sprongen vooruit, de sportfuncties werken logischer en ook de Siri-wijzerplaat zal met de juiste ondersteuning onze favoriete watchface worden. Het is wachten tot dit najaar om te zien of app-ontwikkelaars het de moeite waard vinden om de Watch een nieuwe kans te geven.

→ Lees meer in de uitgebreide watchOS 4 preview

watchOS 4 release

watchOS 4 werd tijdens WWDC 2017 aangekondigd en verschijnt in de herfst van 2017 voor alle gebruikers. De eerste ontwikkelaarsbèta werd gelijktijdig met de aankondiging beschikbaar. In de loop van het jaar kunnen publieke testers met de bètaversie aan de slag. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de watchOS 4 release.

watchOS 4 is gratis downloaden en verschijnt voor zowel de eerste als tweede generatie Apple Watch.

Geschreven door Wouter Nijsen | Auteur bij iPhoned.nl

Student Communicatie aan de HAN. Vindt het leuk om zich met tech, mobile, films en series bezig te houden en alles daar omheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Nieuws

watchOS 4 nieuws

Reviews

watchOS 4 reviews

Download onze app

Download onze app