Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Alles over watchOS 3: nieuws en releasedatum

Zo deel je de gekleurde Apple Watch Activiteit-ringen met je vrienden
Lars Paymans

watchOS 3 is de opvolger van watchOS 2 en de volgende grote update voor de Apple Watch. Apple onthulde watchOS 3 tijdens de WWDC 2016 keynote. Hier lees je alles over de nieuwe functies en beschikbaarheid.

watchOS 3 moet verbeteringen doorvoeren voor de Apple Watch waar gebruikers al sinds de lancering van de smartwatch om vragen. Het besturingssysteem wordt een stuk sneller, en door een logische indeling ook makkelijker te bedienen.

watchOS 3, dit moet je weten

Omdat watchOS 3 zoveel veranderingen en nieuwe functies toevoegt, hebben we de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat je voor nieuwe dingen op je Apple Watch kunt verwachten zodra de update beschikbaar komt.

  • Een Dock om je favoriete apps snel te openen.
  • Nieuwe wijzerplaten met Minnie Mouse en Activiteitenringen.
  • Hogere snelheid nu apps op de achtergrond opgeslagen worden.
  • Een nieuwe Ademhaling-app met rustgevende ademhalingsoefeningen.
  • Een statusscherm met alle relevante info, zoals je batterijcapaciteit.
  • Schakel snel tussen je Watchfaces door over het scherm te swipen.
  • Reageer op een bericht door de letters op je scherm te tekenen met Scribble
  • Ontgrendel je Mac op afstand.

Lees het laatste watchOS 3 nieuws

watchos 3

De Apple Watch krijgt een Dock in watchOS 3

Apple geeft de Apple Watch met watchOS 3 een Dock, waarin je jouw favoriete apps kunt wegzetten. De apps in dit dock worden in het geheugen van de Watch opgeslagen, zodat je ze razendsnel op kunt starten en niet tegen een laadscherm aan hoeft te kijken. Tijdens de onthulling van de update demonstreerde Apple de snelheid door eerst een app te laden op watchOS 2, en dat vergeleek met de snelheid van watchOS 3.

Nieuwe wijzerplaten en meer focus op gezondheid

Naast een dock en hogere snelheid voegt watchOS 3 ook de nodige nieuwe wijzerplaten toe, waaronder een Activiteit-wijzerplaat waarin de drie gekleurde ringen centraal staan. Zo zie je met een blik op je pols of je op schema ligt om je bewegingsdoelen te halen. Met de Activiteiten-app wordt het bovendien mogelijk om je vrienden uit te dagen, wat voor de nodige competitie moet zorgen.

watchOS 3 apps

Ademhalen en Scribble

Helemaal nieuw is de Ademhaling-app. Met Ademhaling wil de Apple Watch je tot rust laten komen, door een simpele ademhalingsoefening uit te voeren. Adem in en uit op de maat van de Watch, en houd dit een bepaalde tijd vol. Na afloop zie je jouw hartslag en kun je instellen wanneer je een nieuwe oefening wilt doen.

Reageren op een bericht wordt makkelijk gemaakt dankzij Scribble, een nieuwe techniek waarmee je snel op het scherm letters tekent, die de Apple Watch vervolgens achter elkaar zet. Handig als je in een openbare ruimte zit en niet hardop een bericht wilt inspreken tegen je Watch, en de vooraf ingestelde antwoorden de lading niet dekken.

watchOS minnie

Je Apple Watch ontgrendelt je Mac

watchOS 3 gaat ook nauw samenwerken met macOS Sierra. Als je Mac en Apple Watch met dezelfde Apple ID verbonden zijn, hoef je nooit meer je wachtwoord in te vullen op je Mac als je een Watch om je pols draagt. Het horloge en Mac weten wanneer ze bij elkaar in de buurt zijn en zullen daarom automatisch ontgrendelen.

watchOS 3 release

Apple zal watchOS 3 in de herfst van 2016 voor iedereen beschikbaar stellen. De eerste beta voor watchOS 3 verscheen op 13 juni 2016 voor ontwikkelaars. De eerste publieke beta zal in de loop van juli beschikbaar worden gesteld. Omdat de definitieve watchOS 3 release nog relatief ver weg is, sluiten we niet uit dat Apple in de komende maanden nog wat andere functies toevoegt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned

Techredacteur uit Breda. Schrijft sinds 2014 over tech, maar interesseert zich vooral in Apple. Heeft sinds de iPhone 5S iedere iPhone uitgebreid getest, is groot fan van de Apple Watch ondanks dat hij lang niet alle sportfuncties ervan gebruikt en test iedere koptelefoon met muziek van Radiohead. Koestert zijn iPod Classic en is regelmatig in een concertzaal te vinden. Begint zijn dag het liefst met een audioclip van Tim Cook die 'Good Morning' roept. Bekijk mijn profiel

Nieuws

watchOS 3 nieuws

Tips

watchOS 3 tips

Reviews

watchOS 3 reviews