Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

watchOS 2: het complete overzicht

Apple maakt watchOS 2.2 beschikbaar voor de Apple Watch
Lars Paymans

watchOS 2 is de opvolger van watchOS, het besturingssysteem van de Apple Watch. De in juni 2015 aangekondigde update is beschikbaar vanaf de herfst en brengt een aantal belangrijke vernieuwingen met zich mee. Zo biedt watchOS 2 biedt zijn gebruikers onder meer native apps, uitgebreide mogelijkheden voor Siri en meer mogelijkheden om je smartwatch te personaliseren op basis van jouw behoeftes. Hieronder laten we je zien wat er allemaal nieuw is en wat het OS betekent voor de toekomst van Apples smartwatch.

Het laatste nieuws over watchOS 2

Dit is er nieuw in watchOS 2

Eén van de grootste veranderingen die watchOS 2 doorvoert is de ondersteuning van native apps. Hierdoor hoef je je smartwatch niet meer aan te sturen vanaf een iPhone, maar is besturing mogelijk op de Apple Watch zelf. Niet alleen maakt dit gebruik sneller, ook krijgen app-ontwikkelaars veel meer mogelijkheden voor apps. Met de native apps krijgen ze namelijk toegang tot onderdelen van de smartwatch zoals de hartslagsensor die voorheen niet toegankelijk waren. De gebruikersopties nemen hierdoor fors toe.

Vertrouwde apps

watchos2 4Ook zijn er met watchOS 2 enkele veranderingen doorgevoerd in vertrouwde apps van de Apple Watch. Zo was het al wel mogelijk om e-mail te ontvangen en lezen, maar nog niet om een antwoord te versturen. Dit kan na de update wel door een antwoord te dicteren, een emoji terug te sturen of gebruik te maken van standaardantwoorden van Apple.

Siri krijgt ook meer mogelijkheden met de nieuwe softwareversie, waaronder het inschakelen van het woordenboek, het starten van een workout of het opvragen van ov-informatie. Ov-informatie is nu trouwens ook zichtbaar in de vernieuwde Kaarten-app voor sommige steden.

Nieuwe looks

Apple bood al de mogelijkheid om verschillende uurwerken in te stellen en op deze manier je Apple Watch te personaliseren. watchOS 2 beschikt hiervoor ook over enkele nieuwe mogelijkheden, waaronder het instellen van timelapse-beelden van vijf wereldsteden of een foto uit de Foto-app.

watchos2 apple watch

Daarnaast biedt het een optie om een heel fotoalbum in te stellen als wijzerplaat, waarbij de foto’s afwisselen wanneer je je pols optilt.

Meer informatie zichtbaar

watchos2 2De Apple Watch geeft met zogenoemde Complications extra informatie weer op de wijzerplaat, zoals het weerbericht of de datum van vandaag. Met watchOS gaf de wijzerplaat al informatie aan van iPhone-apps zoals de kalender en met watchOS 2 worden nu ook gegevens uit andere App Store-apps weergegeven op de wijzerplaat, zoals verwachte files of treintijden. Op deze manier is de smartwatch volledig aan te passen aan jouw informatiebehoefte.

Over de agenda gesproken, een grappige nieuwe toevoeging is het Tijdreizen. Draai aan de Digital Crown en deze functie navigeert je de wijzerplaat naar de agenda van vandaag, morgen en gisteren. De wijzerplaat met complicaties geeft niet alleen de agenda weer, maar ook aanvullende informatie als het weer of het nieuws. Druk op de knop om terug te gaan naar het heden.

Beveiligde gegevens

De nachtklokmodus maakt het mogelijk je Apple Watch te gebruiken terwijl je deze al hebt afgedaan en aan de oplader hebt gelegd. Gebruik de Crown, het scherm of de knop aan de zijkant om het scherm te activeren.

Een nieuwe beveiligingsvoorziening is het activeringsslot. Als je deze instelt heb je je Apple ID en wachtwoord nodig om de smartwatch te gebruiken. De gegevens die staan opgeslagen in de apps en op de smartwatch zijn hierdoor beveiligd wanneer je je horloge kwijtraakt of deze wordt gestolen.

watchos2

watchOS 2 release

Het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch wordt op 16 september beschikbaar voor alle gebruikers. De update zal dan gratis te downloaden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned

Techredacteur uit Breda. Schrijft sinds 2014 over tech, maar interesseert zich vooral in Apple. Heeft sinds de iPhone 5S iedere iPhone uitgebreid getest, is groot fan van de Apple Watch ondanks dat hij lang niet alle sportfuncties ervan gebruikt en test iedere koptelefoon met muziek van Radiohead. Koestert zijn iPod Classic en is regelmatig in een concertzaal te vinden. Begint zijn dag het liefst met een audioclip van Tim Cook die 'Good Morning' roept. Bekijk mijn profiel

Nieuws

watchOS 2 nieuws

Reviews

watchOS 2 reviews