VoIP

Voypi: Een waardige concurrent voor Viber

Voypi: Een waardige concurrent voor Viber

Apps Deze week is er een nieuwe VOIP-applicatie in de App Store verschenen. Deze app heet 'Voypi'. Met deze nieuwe dienst kan je gratis bellen en sms'en naar vrienden die de app ook op hun telefoon hebben staan. Op dit moment is Voypi beschikbaar voor iOS en Android, en dus kunnen honderden miljoenen mensen hier al gebruik van maken.
Fring’s app update laat videobellen in groep toe

Fring’s app update laat videobellen in groep toe

Apps De VoIP-applicatie Fring komt opnieuw met een unieke update. Versie 5.0.0.52 laat je vanaf heden toe om te videobellen in groep. Dit houdt concreet in dat je tot 4 personen tegelijk kan videobellen via 3G of WiFi, iets wat Apple's FaceTime nog niet mogelijk heeft gemaakt.
KPN neemt grote maatregelen

KPN neemt grote maatregelen

Nieuws De smartphone heeft telecombedrijven veel goeds gebracht.Toch zijn er ook een aantal nadelen voor deze bedrijven, want de sms- en bel-inkomsten dalen steeds meer door applicaties als WhatsApp, Facebook, Hyves, Viber, Skype en Ping Chat. KPN zag het aantal verstuurde smsjes dit kwartaal met ruim 10% dalen. Hier zijn ze natuurlijk absoluut niet blij mee, en daarom nemen ze maatregelen.
Aankondiging: Gratis sms’en met Viber

Aankondiging: Gratis sms’en met Viber

Apps Een ontwikkelaar van Viber heeft laten weten dat er in februari een belangrijke update in de App Store komt te staan. Deze update gaat het mogelijk maken om gratis tekstberichten te versturen naar contactpersonen die Viber ook gebruiken. Viber zou dan de handelingen van WhatsApp voor sommige gebruikers over kunnen nemen.
Update: Viber 1.1

Update: Viber 1.1

Apps De applicatie 'Viber' is vandaag voorzien van een update. De ontwikkelaars hebben ervoor gezorgd dat de alternatieve belmethode een betere verbinding kan opzetten met de andere telefoons. Hierdoor wordt de geluidskwaliteit beter, en wordt de verbinding betrouwbaarder. Daarnaast is er een indicator toegevoegd aan de applicatie waaraan je de kwaliteit van de verbinding kan aflezen.
Skype en Fring hebben ruzie om applicatie

Skype en Fring hebben ruzie om applicatie

Nieuws De VoIP (Voice over IP) dienst Skype en Fring (een applicatie die verschillende diensten bundelt) hebben een conflict. Ieder beweert wat anders, maar de aanleiding hiervoor was de mogelijkheid tot…
In Skype 2.0 ook mogelijk te bellen over 3G

In Skype 2.0 ook mogelijk te bellen over 3G

Apps Skype is een programma om te communiceren via internet, met als hoofdfunctionaliteit “bellen”. Skype heeft al een tijdje een gratis iPhone applicatie, maar het is lange tijd niet mogelijk geweest…
Firmware 4.0 uitgelicht: Multitasking

Firmware 4.0 uitgelicht: Multitasking

Nieuws 'We zijn weer niet de eerste met deze nieuwe functie, maar we zullen de beste zijn.'. Dit is de zin waarmee Steve Jobs gisteren de eerste nieuwe functie van firmware 4.0 aankondigde: Multitasking. Al geruime tijd is dit dé functie die velen missen. Apple heeft deze functie inmiddels in firmware 4.0 geïmplementeerd, maar de nieuwe functie is niet te vergelijken met een soortgelijke functie van de concurrent.
Update: Skype 1.3.1

Update: Skype 1.3.1

Apps Deze week is er een update van Skype in de App Store verschenen. Iedereen was meteen enthousiast over de update, omdat de ontwikkelaars van Skype een aantal weken geleden aankondigde bezig te zijn met push-notificaties en bellen met een 3G-verbinding. Helaas blijkt al snel dat deze functies niet in de nieuwe versie van Skype te vinden zijn.
Fring staat vanaf nu ook 3G-gesprekken toe

Fring staat vanaf nu ook 3G-gesprekken toe

Apps Fring heeft vannacht flink aan de systemen gewerkt. Door een aantal updates kunnen de gebruikers van deze applicatie vanaf nu VoIP-bellen met een 3G-signaal. Voorheen was dit niet toegestaan omdat het tegen de regels van Apple inging, maar gisteren heeft Apple deze regels aangepast. Fring is nu waarschijnlijk de eerste VoIP-applicatie waar wij Nederlanders goed gebruik van kunnen maken.
Apple staat VoIP-applicaties officieel toe

Apple staat VoIP-applicaties officieel toe

Nieuws Apple staat vanaf nu officieel applicaties toe die VoIP-diensten aanbieden over het mobiele netwerk. Tot gisteren was het nog niet toegestaan om dit soort applicaties te gebruiken zonder WiFi-signaal, en dus had je niet heel veel aan applicaties zoals bijvoorbeeld Skype. Een combinatie van push-notificaties en een VoIP-dienst in een applicatie kan het traditionele bellen in de toekomst uiteindelijk vervangen.
Tros Radar: Bellen over internet

Tros Radar: Bellen over internet

Nieuws VoIP en Skype, het zijn twee manieren om te bellen via internet. Tros Radar heeft een reportage gemaakt over het skypen via de gsm. Veel operators vinden het niet leuk dat mensen bijna gratis kunnen bellen over hun netwerk, en staan dit dus niet toe in hun data-abonnementen.
Reeds meer dan 1 miljoen Skype downloads

Reeds meer dan 1 miljoen Skype downloads

Apps De applicatie Skype voor de iPhone is nog maar twee dagen officieel uit en is reeds meer dan 1 miljoen keer gedownload. Dit is een immens cijfer, zelfs voor een gratis applicatie. Zo komt men op bijna 6 downloads per seconde. It must be popular.  
Skype voor iPhone nu in Appstore

Skype voor iPhone nu in Appstore

Apps De Skype applicatie voor de iPhone kan je nu gratis downloaden in de Appstore. Deze is overal beschikbaar buiten in Canada, meldt CBC news ons. Niet dat dat ons zo hard stoort.
Skype komt naar de iPhone

Skype komt naar de iPhone

Nieuws Skype,  de populaire belsoftware, komt naar de iPhone. Dit heeft Scott Durschlag, Skype's Chief Operating Officer bekend gemaakt tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Gisteren heeft Skype de eerste ‘lite beta’ versie van de mobiele software vrijgegeven. Deze versie is te gebruiken op een aantal telefoons van LG, Motorola, Nokia, Samsung en Sony Ericsson. Aan een versie voor de iPhone wordt gewerkt.

Download onze app

Download onze app