Vodafone: het complete overzicht

Gijs Ettes
2 min leestijd
Vodafone

Vodafone is wereldwijd een van de grootste aanbieders van mobiele telefonie, bestaat sinds 1984 en is actief in ruim 40 landen. Hollandsnieuwe en Blyk zijn twee virtuele providers die deel uitmaken van Vodafone en gebruikmaken van het netwerk van het bedrijf. Hollandsnieuwe richt zich op de sim-only markt met goedkope aanbiedingen en Blyk rekent vooral jongeren tot zijn grootste doelgroep. Aanvankelijk behoorde vrouwenprovider Sizz ook tot Vodafone, maar sinds april 2014 is deze opgeheven en is de merknaam verdwenen. Sizz kwam in 2011 voort uit een samenwerking tussen Vodafone en RTL.

→ Bekijk het overzicht met de beste Vodafone iPhone aanbiedingen en check actuele Vodafone sim only aanbiedingen

Lees meer over Vodafone

Lees verder na de advertentie.

Vodafone 4G: snel internetten via een betrouwbaar netwerk

Vodafone 4G

Vodafone is een afkorting van Voice data fone. De Vodafone Group is het moederbedrijf waaronder diverse dochterondernemingen vallen die actief zijn in Europese en opkomende markten. Sinds 1985 biedt Vodafone mobiel bellen aan in het Verenigd Koninkrijk en qua omzet is het bedrijf, ook in Nederland, een van de grootste telecommunicatiebedrijven.

Vodafone heeft een aanzienlijk marktaandeel in ons land en biedt samen met KPN het beste netwerk om mobiel te bellen en te internetten in Nederland. Het bedrijf investeert flink en was dan ook een van de eerste providers die 3G en 4G uitrolde in ons land. Met het netwerk van Vodafone beschik je doorgaans over het snelste mobiele internet dat beschikbaar is. Het Vodafone 4G-netwerk kent vanaf september 2014 landelijke dekking.

Vodafone en de iPhone

Vodafone is daarnaast de provider die meestal als een van de eersten een abonnement met de nieuwste iPhone aanbiedt. Kort na verschijning van een nieuwe iPhone zijn deze meestal nog flink aan de prijs, maar voor doorsnee gebruikers biedt Vodafone ook oudere iPhones aan in combinatie met een abonnement. Deze zijn goedkoper en bieden een kleinere bel- en databundel. Ook krijg je bij de meeste 2-jarige abonnementen met een oudere iPhone het toestel gratis.

Vodafone klantenservice

Vodafone heeft kantoren in Amsterdam en Maastricht. In laatstgenoemde stad is ook de klantenservice van het bedrijf gevestigd. Contactgegevens voor de Vodafone klantenservice vind je via deze link. Het wereldwijde hoofdkantoor van Vodafone bevindt zich overigens in het Britse Newbury, waar het bedrijf duizenden werknemers in dienst heeft.

Vodafone archief

Bekijk archief (70 artikelen)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's