Twitter - populair sociaal netwerk met korte berichten

Gijs Ettes
1 min leestijd
Twitter

Twitter is een populair sociaal netwerk waar gebruikers tweets, korte berichten van maximaal 140 tekens, naar elkaar kunnen sturen. Het is in 2006 opgericht door Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone en Noah Glass en een combinatie van een sociaal medium en een microblog. Het is mogelijk zowel gebruikers te volgen of zelf gevolgd te worden.

Daarnaast kunnen Twitteraars lijsten maken om zo interessante gebruikers te filteren en privéberichten sturen die niet inzichtelijk zijn voor iemand anders dan de ontvanger. Met hashtags (#) worden discussies of thema’s gebundeld, retweets zijn herplaatsingen van andermans berichten en een bepaald thema kan ‘trending’ worden als er veel over wordt gesproken.

Twitter is de sms van het internet

Twitter is te benaderen via de website, sms of de mobiele app. Laatstgenoemde is onder andere beschikbaar op de iPhone en iPad. De website is een van de beste bezochte ter wereld en Twitter heeft dan ook als bijnaam het ‘sms van het internet’. Naast ‘normale’ personen zijn er ook prominente Twitteraars op het platform te vinden, waaronder de Paus, de president van de VS en het Nederlandse Koninklijk Huis.

Lees verder na de advertentie.

Veel bedrijven hebben een account op Twitter en (nieuws)media gebruiken het platform graag voor nieuwsgaring én het naar buiten brengen van nieuws. Twitter is beursgenoteerd en is vaak onderwerp van gesprek. Vaak is het platform de eerste plek waar nieuws wordt gemeld – iets dat deels het grote succes van het netwerk verklaart. Bezoek ook de officiële website van Twitter.

Lees meer over Twitter

Twitter archief

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's