Tim Cook - de huidige bestuursvoorzitter van Apple

Gijs Ettes
1 min leestijd
Tim Cook

Tim Cook is sinds 2011 de bestuursvoorzitter van Apple en de opvolger van Steve Jobs. Cook werd geboren op 1 november 1960 en is sinds 1998 in dienst bij Apple. Eerder was hij onder andere werkzaam bij computerbedrijven IBM, waar hij 12 jaar lang als directeur van de PC-divisie fungeerde, en Compaq.

In 2011 nam hij de honneurs waar toen Jobs werd behandeld voor alvleesklierkanker. Achteraf bleek dat Cook al langere tijd verantwoordelijk was voor de beslissingen binnen het bedrijf uit Cupertino. Tim Cook nam in 2004 en 2009 al eerder de functie van Steve Jobs over, al was dit vaak voor korte periodes.

Tim Cook: invloedrijk in Silicon Valley

Tim Cook

Lees verder na de advertentie.

In 2012 werd hij door Time Magazine opgenomen in de top 100 van meest invloedrijke wereldburgers. Daarnaast wordt Cook, die in zijn vrije tijd graag sporten beoefent en een natuurliefhebber is, gezien als een van de invloedrijkste personen in Silicon Valley. Hij vertrouwt voornamelijk op intuïtie en is overtuigd dat wanneer mensen, strategie en uitvoering goed op elkaar zijn afgestemd, succes niet kan uitblijven. Ook is in Cook’s ogen een goede voorbereiding en hard werken van essentieel belang. Naast de dagelijkse gang van zaken heeft Cook ervoor gezorgd dat Apple meer geld besteedt aan liefdadigheidsinstellingen.

Op 30 oktober 2014 kwam Tim Cook er openlijk voor uit homoseksueel te zijn. In Bloomberg Businessweek schreef hij een uitgebreid artikel waarin hij aangaf veel om zijn privacy te geven, maar zijn geaardheid toch met de wereld te willen delen. Hiermee hoopt hij anderen te kunnen inspireren om niet bang te zijn en uit te komen voor wie zij zijn. Verder gaf Cook aan dat veel mensen binnen Apple al van zijn geaardheid afwisten, maar hem hierdoor nooit anders behandeld hebben.

Tim Cook archief

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's