T-Mobile: het complete overzicht

Gijs Ettes
2 min leestijd
T-Mobile

T-Mobile is een van origine Duitse telefoonaanbieder. In 1999 werd het opgericht als bundeling van alle mobiele telefoonactiviteiten van Deutsche Telekom. T-Mobile verwierf in Nederland een groot marktaandeel nadat het in 2002 het merk Ben overnam. Inmiddels is T-Mobile hier in Nederland actief met Ben, Simpel en T-Mobile. In het jongerensegment werkt T-Mobile samen met MTV Mobile en *bliep. Klanten van MTV Mobile hebben onder meer toegang tot extra’s zoals feesten en festivals.

→ Bekijk ook de beste en goedkoopste T-Mobile sim only aanbiedingen

T-Mobile werkt aan complete dekking

Met T-Mobile moet je door het hele land een goede dekking hebben om te bellen. Als het gaat om een 3G-verbinding, blijft de telecomaanbieder wat achter op concurrenten als KPN en Vodafone. Rondom de Randstad lijkt het bereik wel in orde, maar met name in het oosten van Nederland vallen er gaten in de dekking. Met de uitrol van 4G is T-Mobile momenteel nog niet veel verder dan de Randstad.

Lees verder na de advertentie.

t-mobile 4g

Wel werkt T-Mobile hard om het netwerk overal in het land zo stabiel mogelijk te krijgen. In 2013 startte de aanbieder met het netwerkprogramma ‘Samen Meer Bereiken’. T-Mobile wil forse verbeteringen doorvoeren op het 2G- en 3G-netwerk binnenshuis. Daarnaast is het bedrijf bezig een geheel nieuw 4G-netwerk op te zetten dat over heel Nederland moet worden uitgerold. Het streven is om 4G aan het eind van dit 2014 aan klanten te kunnen leveren. Tot slot zegt T-MObile het mobiele bereik te verbeteren op drukke plaatsen, zoals in stadions of op festivals.

T-Mobile en iPhone

In 2008 was T-Mobile de eerste aanbieder in Nederland die iPhones verkocht. Dat doet T-Mobile uiteraard nog steeds. Voor doorsneegebruikers biedt T-Mobile abonnementen. Bij de meeste abonnementen betaal je vervolgens niet extra voor de iPhone. Voor oudere toestellen betaal je bij T-Mobile al snel fors minder per maand.

T-Mobile klantenservice

T-Mobile heeft haar hoofdkantoor in Den Haag. In Arnhem zit het callcenter, maar volgens de aanbieder is het aantal telefoontjes de afgelopen drie jaar met 60 procent gedaald. Dat komt voor een groot deel omdat T-Mobile haar online services heeft vereenvoudigd. Klanten kunnen langs verschillende wegen om hulp vragen: op het forum, via social media, in de My T-Mobile App en door middel van de online chatfunctie op de website. Het wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich overigens in het Duitse Dortmund.

→ Bekijk ook het overzicht met de beste T-Mobile iPhone aanbiedingen.

Lees meer over T-Mobile

T-Mobile archief

Bekijk archief (100 artikelen)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's