Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Super Mario Run

Vier Mario-dag op je iPhone met Google Maps en Mario Run-korting
Lars Paymans

Mario maakt eindelijk de sprong naar de iPhone en iPad met Super Mario Run. Hier lees je alles over Nintendo’s eerste echte smartphonegame. De Super Mario Run iOS game moet nog voor het einde van het jaar verschijnen.

Super Mario Run Nederland

Super Mario Run is een game voor iOS en Android, met Nintendo’s beroemde loodgieter in de hoofdrol. Het spel zal exclusief voor smartphones gemaakt worden, en verschijnt dus niet op spelcomputers van Nintendo. Super Mario Run wordt tegelijkertijd uitgebracht in tientallen landen. Ook in Nederland kunnen we vanaf dag één aan de slag met de game.

In Super Mario Run rent Mario automatisch over het scherm van links naar rechts. Het enige wat jij hoeft te doen is op het juiste moment op het scherm tikken om hem te laten springen. Houd het scherm ingedrukt om de besnorde loodgieter hoger te laten springen Het is een bewuste keuze van Nintendo om Mario automatisch te laten rennen, omdat dit het spel bij uitstek geschikt maakt om met één hand te spelen. Handig als je onderweg bent of maar één hand vrij hebt.

Super Mario Run Nederland

Super Mario Run release datum

De Super Mario Run release datum is officieel bevestigd door Nintendo voor donderdag 15 december. De game verschijnt dan ook in Nederland, al konden spelers er al een paar dagen eerder mee aan de slag. In Apple Stores over de hele wereld was namelijk een speciale Super Mario Run demo te vinden die je alleen in de Apple Store kon spelen. Ook in de Nederlandse winkels van Apple in Amsterdam, Haarlem en Den Haag kon je deze korte testversie van Super Mario Run spelen.

Lees ook: 10 Super Mario Run tips: verdien extra muntjes, karakters en meer

Nintendo heeft ervoor gekozen om de Super Mario Run release eerst op de iPhone te laten plaatsvinden. De Android-versie volgt later, wat volgens Nintendo vooral te maken heeft met piraterij. Daarnaast is ook goed te merken dat Apple alles op alles zet om van Super Mario Run een succes te maken. Al maanden wordt de game gepromoot in de App Store en Nintendo kreeg de kans om de game tijdens het iPhone 7 event te onthullen.

Lees ook: Waarom Nintendo Mario uitgerekend nu naar de iPhone brengt

Super Mario Run iPhone

Hoewel Super Mario Run er misschien uitziet als een dertien in een dozijn runner, is er veel meer aan de hand. In de levels zitten tal van elementen verwerkt die de game meer diepgang geven. Zo zijn er blokken die je de andere kant op laten lopen of stil laten staan. Door hier bewust wel of niet overheen te springen los je puzzels op en bereik je in sommige gevallen geheime onderdelen van een level. Zoals we van Nintendo en Mario-games gewend zijn zal Super Mario Run ook weer volzitten met verborgen gebieden.

Naast een avontuurmodus waarin je levels doorrent en springt, zal er ook een Battle Run aanwezig zijn. Hierin neem je het op tegen andere spelers, en kun je een spookversie zien rennen. Door dit spookje voor te blijven weet je dat je op weg bent naar een betere tijd dan je tegenstander. Nintendo zet de game gratis in de App Store, maar om alle levels te kunnen spelen zul je een eenmalige aankoop moeten doen. Wat de uiteindelijke Super Mario Run prijs zal zijn voor het volledige spel is nog niet duidelijk.

Super Mario Run

Super Mario Run downloaden

Super Mario Run werd aangekondigd tijdens het Apple event op 7 september 2016. Vervolgens verscheen de game op 15 december 2016, waarna hij direct op 1 binnenkwam in de App Store hitlijsten. De eerste reviews waren overwegend positief, en gaven Nintendo complimenten voor het vernieuwen van Mario-formule. In plaats van een digitale joystick op je scherm te zetten, is het concept van Mario zo omgevormd dat het goed thuishoort op een touchscreen. Ook wij gingen voor de release al aan de slag met Super Mario Run. Onze review lees je hieronder.

Lees ook: Super Mario Run review: Mario’s sprong naar de iPhone is een groot succes

Lees het laatste nieuws over Super Mario Run

Super Mario Run

Nintendo Co., Ltd.

6,8 (1905 reviews)
Gratis via App Store

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned

Techredacteur uit Breda. Schrijft sinds 2014 over tech, maar interesseert zich vooral in Apple. Heeft sinds de iPhone 5S iedere iPhone uitgebreid getest, is groot fan van de Apple Watch ondanks dat hij lang niet alle sportfuncties ervan gebruikt en test iedere koptelefoon met muziek van Radiohead. Koestert zijn iPod Classic en is regelmatig in een concertzaal te vinden. Begint zijn dag het liefst met een audioclip van Tim Cook die 'Good Morning' roept. Bekijk mijn profiel

Nieuws

Super Mario Run nieuws

Apps

Super Mario Run apps

Tips

Super Mario Run tips