Steve Wozniak: het complete overzicht

Gijs Ettes
1 min leestijd
Steve Wozniak

Steve Wozniak (1950), ook wel bekend onder zijn bijnaam ‘Woz’, is een Amerikaanse uitvinder, computeringenieur en programmeur die samen met Steve Jobs en Ronald Wayne Apple oprichtte. Eind jaren 70 ontwikkelde Wozniak de Apple I en II die bijgedragen hebben aan het succes van pc’s.

Steve Wozniak en Steve Jobs

Op de middelbare school leerde Steve Wozniak Steve Jobs kennen en ze werden al snel vrienden. Beide Steve’s gingen aan de slag bij computerbedrijven in Silicon Valley. Jobs werkte aanvankelijk bij Atari en Wozniak bij Hewlett-Packard. Samen begonnen ze te werken aan de Apple I, aanvankelijk om indruk te wekken bij de Homebrew Computer Club.

Toen de verkoop van de Apple I aan een lokale computerwinkel succesvol bleek, gingen ze aan de slag met de Apple II. Deze eerste personal computer ooit was nog veel succesvoller, betekende de doorbraak van Apple als computerbedrijf en trok veel investeerders aan.

Lees verder na de advertentie.

Uiteindelijk bleef Steve Wozniak actief in dienst bij Apple tot 1983. Hij verliet het bedrijf als grootaandeelhouder. In de jaren erna werkte Wozniak als leraar op een basisschool en ondanks dat hij tot 2011 contact had met Steve Jobs was de vriendschap bekoeld.

Lees meer over Steve Wozniak

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's