Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Spotify: het complete overzicht

Summer Rewind: Haal zomerse herinneringen op met deze Spotify-playlist
Lars Paymans

Spotify is de populairste streaming muziekdienst van het moment. De dienst geeft je toegang tot miljoenen albums en liedjes. Spotify is van oorsprong Zweeds en werd in 2006 voor het eerst beschikbaar. In 2010 konden Nederlanders voor het eerst aan de slag met Spotify en een jaar later volgden de Belgen.

Spotify is gratis te gebruiken voor de PC, Mac, iPhone, iPad en diverse mobiele apparaten. Als gratis gebruiker moet je echter wel rekening houden met reclames, die automatisch worden afgespeeld na een aantal nummers. Ook kun je in de app geen specifieke nummers luisteren en alleen een willekeurige (shuffle) volgorde gebruiken. Ben je dus van plan om fanatiek naar muziek te luisteren met Spotify, dan is een Spotify Premium-lidmaatschap een beter idee.

Spotify kreeg er dankzij Apple Music een geduchte concurrent bij, maar blijft vooralsnog met afstand de populairste muziekdienst ter wereld. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Zo komt Spotify regelmatig in opspraak als bekende artiesten hun onvrede uiten over het verdienmodel, waar Apple dankbaar gebruik van maakt. Door exclusieve deals te sluiten gebeurt het namelijk steeds vaker dat een nieuw album pas als laatste op Spotify beschikbaar komt, terwijl deze al langer los te koop is of in de catalogus van diensten als Tidal en Apple Music staat.

Wat Spotify echter vooral zo goed maakt zijn de afspeellijsten. Deze worden afgestemd op jouw smaak, zodat je iedere week in de Discover Weekly nieuwe artiesten tegenkomt die je hoogstwaarschijnlijk goed zult vinden. Op vrijdag stelt Spotify met dezelfde algoritmes de Release Radar-lijst samen. Ook deze lijst is voor iedere gebruiker verschillend. Om de focus op deze lijsten compleet te maken staan er ook iedere dag Daily Mixes voor je klaar. Hierdoor hoopt Spotify dat je nooit meer hoeft te zoeken naar iets om te luisteren.

Het aanmaken van een Spotify-account kan via de officiële website door je e-mailadres of Facebook-account te op te geven. Vervolgens kun je via de gratis app streamen, maar ook via de pc-software of de webplayer van Spotify. De geluidskwaliteit is uitstekend en het muziekaanbod is enorm.

Lees het laatste Spotify nieuws

Spotify gratis te gebruiken

Sinds begin 2014 is Spotify gratis te gebruiken en niet alleen op je pc of Mac, maar dus ook op mobiele apparaten als de iPhone en iPad. Hierdoor kun je onderweg gratis muziek streamen, maar wel tot een bepaalde hoogte: gratis luisteren is niet onbeperkt en bovendien hoor je reclames tussen de nummers door. Om dat te voorkomen, moet je een Premium-abonnement nemen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned

Techredacteur uit Breda. Schrijft sinds 2014 over tech, maar interesseert zich vooral in Apple. Heeft sinds de iPhone 5S iedere iPhone uitgebreid getest, is groot fan van de Apple Watch ondanks dat hij lang niet alle sportfuncties ervan gebruikt en test iedere koptelefoon met muziek van Radiohead. Koestert zijn iPod Classic en is regelmatig in een concertzaal te vinden. Begint zijn dag het liefst met een audioclip van Tim Cook die 'Good Morning' roept. Bekijk mijn profiel

Nieuws

Spotify nieuws

Apps

Spotify apps

Tips

Spotify tips

Reviews

Spotify reviews