RED: het complete overzicht

Het bestrijden van aids en het hiv-virus lijkt soms misschien wel uitzichtloos. Om dit als bedrijf niet aan je voorbij te laten gaan, steunen diverse bedrijven het Wereldfonds voor het bestrijden van deze twee. Een bekend voorbeeld is wellicht Shazam RED, een deel van het bedrag wordt gedoneerd aan goede doelen. Maar niet alleen Shazam maar ook Apple en Beats dragen hun steentje bij.

beats

Apple RED-product

Zoals hierboven op de uitgelichte afbeelding goed te zien is heeft Apple verschillende producten en accessoires ontworpen. Een lijn aan iPhone hoesjes, bumpers en een Smart Cover voor de iPad. Daarnaast kun je de zowel de iPod Nano, Shuffle als de Touch bestellen in de kleur RED.

Apple is niet de enige die hieraan mee doet. Zo heb je volgens de officiële RED-website ook de mogelijkheid om een Beats by Dre:  Solo 2 in het rood te bestellen. Uiteraard zijn er ook andere dingen te verkrijgen zoals woonaccessoires, kledingstukken en skateboarden.

Product RED

Product RED is een merk dat samenwerkt met een aantal grote bedrijven zoals Apple, Dell, Microsoft, Motorola maar bijvoorbeeld ook Starbucks. Het idee achter Product RED is het verzamelen van geld voor het Wereldfonds (Global Fund). Wellicht de bekendste organisatie die onderzoek doet naar Aids en helpt met het bestrijden van deze problemen.

Elk bedrijf dat meedoet, maakt producten met het Product RED Logo. Tussen deze bedrijven is afgesproken dat een deel van de opbrengst naar Product RED gaat.

Download onze app

Download onze app