QuickType: het complete overzicht

Rutger Otto
1 min leestijd
QuickType

Het nieuwe keyboardsysteem van Apple is QuickType, waarmee iOS woordsuggesties geeft terwijl je typt. De woordsuggesties moeten relevant zijn voor de context en per ontvanger van het bericht. De meer informele gesprekken zullen dus meer informele woordsuggesties krijgen, in serieuze gesprekken worden er meer serieuze woordsuggesties aangeboden. Handig!

Lees meer over QuickType

Kies je eigen toetsenbord in iOS

quicktypeDaarnaast stelt Apple verschillende toetsenborden beschikbaar in iOS 8. Mensen die liever schrijven door over het toetsenbord te vegen in plaats van door te typen (ook wel Swypen genoemd), kunnen dit voortaan met iOS 8 doen. In de App Store zijn deze toetsenbord-apps van derden beschikbaar.

Een andere handige vernieuwing in iOS 8 zijn de widgets in het berichtencentrum. Gebruikers kunnen hiermee apps vastpinnen aan het ‘Vandaag’-scherm om op de hoogte te blijven van updates. En het beste nieuws: dit geldt ook voor apps van derde partijen.

Verder kun je in iMessage groepsgesprekken beter te beheren, waaronder de optie om gesprekken tijdelijk te dempen door een nieuwe niet-storen-modus. Ook kunnen gebruikers voortaan video- en spraakberichten versturen. Hiervoor kun je op het microfoontje rechtsonder naast het tekstvak tikken, waarna je middels een swipe-beweging het bericht verstuurt of juist verwijdert.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's