OS X 10.12

Lars Paijmans
2 min leestijd
OS X 10.12

OS X 10.12 is de opvolger van OS X 10.11 El Capitan. Naar verwachting kondigt Apple OS X 10.12 aan tijdens WWDC 2016. De mogelijkheid bestaat dat Apple OS X met versie 10.12 omdoopt tot macOS.

OS X 10.12 heeft de codenaam ‘Fuji’, al is het nog maar de vraag of Apple ook daadwerkelijk voor deze naam kiest. Volgens geruchten is Apple namelijk van plan om OS X om te dopen tot macOS. Op Apples website was deze term al even te zien, al paste Apple dit foutje snel weer aan.

Lees verder na de advertentie.

OS X 10.12 functies

Totdat Apple tijdens WWDC de update officieel aankondigt, blijft het bij speculeren over mogelijke nieuwe functies. Toch zijn er de afgelopen maanden al de nodige aanwijzingen verschenen, waar we al het een en ander uit op kunnen maken.

Lees ook: OS X 10.12: 7 verwachtingen nieuwe apps en functies op de Mac

Het meest hardnekkige gerucht is dat Siri eindelijk de overstap maakt naar de Mac. Mac-gebruikers willen al langer dat Apples spraakassistent niet alleen op iOS te gebruiken is, en OS X 10.12 lijkt hier eindelijk gehoor aan te geven. Met Siri op de Mac kun je met je stem dingen opzoeken of bepaalde instellingen activeren.

Een andere mogelijkheid is dat Apple Night Shift ook invoert op de Mac. De schermdimmende functie werd ingevoerd in iOS 9.3 en kan ook in OS X een handje helpen om gebruikers een betere nachtrust te geven. Door het scherm een gele gloed te geven, wordt de uitstoot van blauw licht tegengegaan, waardoor je ‘s avonds beter in slaap komt.

Naast deze twee functies bestaat ook de mogelijkheid dat Apple de Foto’s app verder uitbreidt met geavanceerde functies, en zouden we er niet van opkijken als de Gezondheid-app ook op de Mac te bekijken is. Handig als je een fanatieke hardloper bent en je jouw beste tijden op het grotere scherm van je iMac of MacBook wilt bekijken.

OS X 10.12 release

Naar verwachting onthult Apple OS X 10.12 tijdens WWDC 2016. Daar krijgen we ongetwijfeld dan ook te horen wanneer we de update kunnen verwachten, en welke Macs er worden ondersteund. Zodra dit zover is zullen we deze pagina bijwerken met nieuwe informatie.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's