Microsoft: het complete overzicht

Microsoft onthult concurrenten voor de iPad Pro en AirPods

Microsoft Corporation is een soft- en hardwarefabrikant uit Redmond, Washington. Het bedrijf werd opgericht door Bill Gates en Paul Allen in 1975 en is vooral bekend vanwege de ontwikkeling van Windows. Sinds de jaren 90 heeft Microsoft diverse bedrijven overgenomen; bij de overname van Skype was het meeste geld gemoeid.

Microsoft is actief in verschillende branches

Naast besturingsyssteem Windows is Microsoft ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Xbox-spelcomputers, computermuizen, toetsenborden en joysticks. Microsoft maakt randapparatuur, maar ook bijvoorbeeld muziekspelers en tablets. Op online gebied is het bedrijf verantwoordelijk voor Outlook, zoekmachine Bing, Windows Live, Xbox Live en Microsoft Office 365.

In 2013 nam Microsoft Nokia over voor een miljardenbedrag, met het oog zijn inspanningen op de mobiele markt een impuls te geven. Met Windows Phone heeft Microsoft namelijk ook een mobiel besturingssysteem in het portfolio. Het bedrijf heeft ook een onderzoekstak, genaamd Microsoft Research, die met diverse universiteiten samenwerkt. Bezoek ook de officiële website van Microsoft.

Lees meer over Microsoft

Geschreven door Gijs Ettes | Auteur bij iPhoned.nl

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr…

Nieuws

Microsoft nieuws

Apps

Microsoft apps

Tips

Microsoft tips

Video's

Microsoft video's

Download onze app

Download onze app