Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

macOS High Sierra: alles wat je moet weten

3 manieren om veilig apps te verwijderen van je Mac
Lars Paymans

macOS High Sierra is de nieuwste versie van Apples besturingssysteem voor de Mac. Het is de eerste grote update sinds de naamswijziging van OS X naar macOS. High Sierra werd op 5 juni 2017 tijdens WWDC aangekondigd en is sinds 25 september te downloaden.

macOS High Sierra release

De nieuwe versie van macOS werd op 25 september officieel beschikbaar gemaakt. De onderstaande apparaten krijgen een update naar macOS High Sierra.

Bereid je Mac voordat je de update installeert wel goed voor. Maak een back-up en zorg dat al je instellingen goed staan voor de update. In onderstaande tip lees je onze tips om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen:

Lees ook: 6 tips om je Mac en MacBook klaar te maken voor macOS High Sierra

macos high sierra

Conclusie macOS High Sierra Review

MacOS High Sierra is niet de update waar je hart direct sneller van gaat kloppen, omdat de ingrijpende en opvallende verbeteringen ontbreken. Apple bouwt simpelweg voort op Sierra en brengt vooral ‘onzichtbare’ vernieuwingen. Je systeem wordt sneller, efficiënter en bespaart meer opslagruimte. Daar zal niemand over klagen, maar we hopen stiekem toch dat Apple volgend jaar weer eens uitpakt.

→ Lees meer in de macOS High Sierra review

Dit is nieuw in macOS High Sierra

De tweede versie van macOS (10.13) heet High Sierra en brengt diverse vernieuwingen met zich mee. Op deze pagina lees je alles over de update en hoe je deze kunt downloaden.

Apple File System

Het Apple File System was een belangrijke vernieuwing van iOS 10 en komt met High Sierra ook naar de Mac. Het bestandssysteem zorgt dat bestanden veel sneller overgezet en gekopieerd worden. Het Apple File System is ook geoptimaliseerd voor ssd- en flash-opslag, zodat het bestandssysteem helemaal klaar is voor de toekomst. Apple geeft aan dat het File System bovendien een stuk veiliger is.

macos high sierra siri

Verbeteringen voor Safari

Apples eigen webbrowser krijgt meer functie in High Sierra en voorkomt bijvoorbeeld dat video’s met geluid automatisch worden afgespeeld. Handig, omdat steeds meer websites een filmpje afspelen met (hard) geluid, waar je vaak niet op zit te wachten. Is het geen probleem dat op een bepaalde website video’s automatisch afspelen, dan kun je dit gewoon instellen.

Safari gaat ook na wanneer adverteerders je volgen. Heb je bijvoorbeeld gezocht naar een nieuwe iPhone, dan krijg je op andere pagina’s automatisch advertenties van de smartphone te zien. Dit wordt tracking genoemd en macOS High Sierra zorgt ervoor dat niemand meer met je meekijkt.

Foto’s-app en Live Foto’s

High Sierra voert ook diverse wijzigingen door in de Foto’s-app, die standaard op elke Mac geïnstalleerd staat. Zo kun je afbeeldingen nu makkelijker orderen en is er een nieuwe navigatiekolom om snel tussen mappen te schakelen. Ook zijn de verschillende bewerkingstools uitgebreid met meer opties.

De Live Foto’s, die kiekjes tot leven laten komen door er een korte video van te maken, krijgen een herhaal-effect om het filmpje continu te herhalen.

macos high sierra review

Meer grafische kracht door Metal 2

macOS High Sierra bouwt de Metal-techniek, die we kennen van iOS, in voor betere graphics. Metal 2 zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook dat Macs voortaan overweg kunnen met virtual reality. Tijdens de WWDC-keynote werd onthuld dat er een samenwerking is met SteamVR, en de bekende ontwikkelprogramma’s Unreal en Unity ook met het systeem gaan werken.

Mail

Verder krijgt de Mail-app een opfrisbeurt. Vooral het zoeken naar mailtjes gaat makkelijker en slimmer. De zogeheten ‘Beste resultaten’-functie is toegevoegd en zorgt dat de meest relevante resultaten bovenaan komen te staan. Hierbij rekening houdend met de mails die je mogelijk al hebt gelezen en welke berichten extra belangrijk zijn.

De Mail-app kun je bovendien in splitview gebruiken, wat betekent dat je bijvoorbeeld een bericht kunt opstellen wanneer je een mailtje leest.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned

Techredacteur uit Breda. Schrijft sinds 2014 over tech, maar interesseert zich vooral in Apple. Heeft sinds de iPhone 5S iedere iPhone uitgebreid getest, is groot fan van de Apple Watch ondanks dat hij lang niet alle sportfuncties ervan gebruikt en test iedere koptelefoon met muziek van Radiohead. Koestert zijn iPod Classic en is regelmatig in een concertzaal te vinden. Begint zijn dag het liefst met een audioclip van Tim Cook die 'Good Morning' roept. Bekijk mijn profiel

Nieuws

macOS High Sierra nieuws

Apps

macOS High Sierra apps

Tips

macOS High Sierra tips

Reviews

macOS High Sierra reviews