KickStarter: het complete overzicht

Tiny Tower: deze MacBook-stand had Apple kunnen ontwerpen

KickStarter is het grootste platform ter wereld voor crowdfunding. Dit houdt het financieren van projecten in door een groep geïnteresseerde mensen, de crowd. De missie van KickStarter is om de creatieve projecten van zijn gebruikers te verwezenlijken. Dit kan van alles zijn, van kunst en slimme uitvindingen tot films, muziek en videogames.

Het succes van KickStarter

KickStarter werd in 2009 gelanceerd en heeft inmiddels al tienduizenden projecten van financiering voorzien. Ongeveer de helft van de gestartte projecten krijgt ook daadwerkelijk voldoende geld om uitgevoerd te worden. Gebruikers overtuigen middels tekst en (bewegend) beeld de KickStarter websitebezoeker van het belang om te investeren in zijn of haar project.

Voorbeelden van succesvolle projecten zijn de Pebble (digiaal en multifunctioneel horloge), Android-spelcomputer Ouya en de film Wish I Was Here. Deze harkten meerdere miljoenen dollars bij elkaar in een aantal weken. Bezoek ook de officiële website van KickStarter.

Lees meer over KickStarter

Geschreven door Gijs Ettes | Auteur bij iPhoned.nl

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr…

Nieuws

KickStarter nieuws

Apps

KickStarter apps

Download onze app

Download onze app