Jony Ive: het complete overzicht

Rutger Otto
1 min leestijd
Jony Ive

Sir Jonathan “Jony” Paul Ive is de hoofdontwerper van Apple. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van de iMac, iPod, iPhone en iPad. Daarnaast heeft de Brit, die opgroeide in de buurt van Londen, het design van iOS 7 overzien.

Jonathan Ive heeft in het verleden veel designprijzen gewonnen en werd door MIT in 1999 toegevoegd aan het lijstje van de 100 meest innovatieve personen onder de 35. Hij is ook regelmatig geroemd als product designer van het jaar en bezit maar liefst 596 patenten. In Groot-Brittannië wordt hij gezien als de invloedrijkste Brit in de Verenigde Staten. In 2012 kreeg werd hij geridderd door Koningin Elizabeth II.

Jonathan Ive geeft Apple uitstraling

Naast Steve Jobs is Jonathan Ive degene die Apple een smoel heeft gegeven. Hij is verantwoordelijk voor de beste apparaten van het bedrijf en draagt daarmee sterk bij aan het imago van Apple. Gek genoeg had hij in zijn studiejaren moeite met de omgang met computers. Totdat hij voor het eerst kennismaakte met een Apple-computer. Zijn interesse was gewekt en begin jaren ’90 werd hij door Apple aangenomen als design consultant.

Lees verder na de advertentie.

Steve Jobs omschrijft Ive als zijn spirituele partner en iemand die beter dan wie ook begrijpt wat Apple in de kern doet. Toch hadden ze soms ook strubbelingen, bijvoorbeeld als Jobs een ontwerp van Ive ‘opeiste’ tijdens persbijeenkomsten. Toch ziet Ive de inmiddels overleden Jobs als een belangrijke inspiratiebron in zijn leven.

Jony Ive archief

Bekijk archief (23 artikelen)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's