Jailbreak: het complete overzicht

Rutger Otto
1 min leestijd
Jailbreak

Jailbreaken is een softwarematige handeling die je uitvoert op je iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV om op het apparaat toepassingen te laden die niet door Apple zijn geautoriseerd. Hierbij kun je denken aan apps die de functionaliteit van je Apple-apparaat uitbreiden of aanpassen. Apple ziet een jailbreak zelf als een inbreuk op zijn auteursrechten, maar consumentenorganisaties zijn het hier niet mee eens. Jailbreaken is in Nederland dan ook legaal.

De voor- en nadelen van een jailbreak

Een jailbreak laat je iOS volledig naar je hand zetten, maar er kleven ook nadelen aan deze tweak, zoals het vervallen van de fabrieksgarantie. Echter kun je een jailbreak terugdraaien door te herstellen naar de officiële firmware (software) van Apple via iTunes.

De oprichter van de alternatieve app-store Cydia, Jay Freeman, schat dat ongeveer 10 procent van alle iPhones is gejailbreakt. Cydia is de app-store waar je als gebruiker toegang tot krijgt wanneer je een jailbreak doorvoert. Je hebt hier de beschikking over gratis en betaalde software die je niet terugvindt in Apples App Store.

Lees verder na de advertentie.

Jailbreak archief

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's