iPod: het complete overzicht

Concept: ‘Een Apple Watch met het iconische ontwerp van een iPod’

De iPod is een revolutionaire muziek- en mediaspeler van Apple die voor het eerst het levenslicht zag in 2001. De iPod is door de jaren heen uitgebracht in verschillende versie met verschillende kleuren, (kleuren)schermen, knoppen en functies. De originele iPod was ongeveer even groot en dik als een pakje sigaretten, maar dat is inmiddels wel anders. Het klassieke model wordt sinds eind 2014 niet meer gemaakt.

Lees meer over de iPod

Het succes van de iPod

Het succes van de iPod is vooral te danken aan de simpele bediening van de mediaspeler en het gebruiksgemak. Ook werden de eerste generatie iPods gezien als mode-accessoire. De iPod is dan ook al ruim een decennium niet weg te denken uit de aanbod aan Apple-apparaten. Daarnaast zijn er verschillende modellen van de iPod met verschillende functies beschikbaar, zodat er voor ieder wat wils is.

Om de iPod te voorzien van muziek, foto’s, video’s en digitale boeken is het noodzakelijk hem te koppelen aan softwareprogramma iTunes. Hiermee is het daarnaast mogelijk je multimediabibliotheek te beheren en bijvoorbeeld liedjes en films aan te schaffen.

iPod Touch

Er is ook een versie van de iPod met een touchscreen en de mogelijkheid om video’s, apps en games te spelen. Deze iPod Touch draait net als de iPhone op iOS en komt qua design overeen. De eerste iPod Touch kwam in 2007 op de markt.

→ Wil je de iPod kopen? Bekijk dan hier de beste iPod aanbiedingen!

Geschreven door Gijs Ettes | Auteur bij iPhoned.nl

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr…

Nieuws

iPod nieuws

Apps

iPod apps

Download onze app

Download onze app