Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram: het complete overzicht

Nieuwsoverzicht week 46: onthulling 16 inch-MacBook Pro, Disney Plus en meer

Instagram is een online sociaal netwerk om foto’s en video’s te delen en met mede-gebruikers te chatten. Instagram staat bekend om de vele filters die zijn te gebruiken om kiekjes op te leuken. Het sociale netwerk functioneert op zichzelf, maar is ook te koppelen met Facebook en Twitter. Gemaakte foto’s zijn vierkant, waardoor ze terugdenken aan de tijd van de Polaroidcamera.

Instagram overgenomen door Facebook

In 2012 werd Instagram overgenomen door Facebook voor een bedrag van circa 1 miljard in contanten en aandelen. Desondanks is Instagram nog steeds een zelfstandig bedrijf en het sociale netwerk kent miljoenen gebruikers van over de hele wereld.

De service is te benaderen via het web, maar er zijn ook apps beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten. Gebruikers moeten dan wel minimaal beschikken over Android 2.2 of iOS 5 of hoger. De Instagram-app is vertaald naar het Nederlands. Bezoek ook de officiële website van Instagram.

Instagram kwam in 2016 in het nieuws toen het design van Instagram volledig vernieuwd werd. De klassieke camera in het icoon werd vervangen door een stijlvol logo met felle kleuren. Ook is het ontwerp van de hele app er een stuk subtieler op geworden, zodat de foto’s voortaan beter opvallen.

Lees meer over Instagram

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned.nl

Techredacteur uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Nieuws

Instagram nieuws

Apps

Instagram apps

Tips

Instagram tips

Download onze app

Download onze app