Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iMessage: het complete overzicht

Patent: bewerk je iMessage-berichten na het versturen
Lars Paymans

iMessage is een chat-app en Apples alternatief voor sms en mms. De dienst werd ontwikkeld in 2011 en is onder andere beschikbaar voor de Mac en mobiele apparaten als de iPhone en iPad. iMessage is de vervanger van iChat en laat je berichten, foto’s, video’s en meer verzenden naar andere iMessage-gebruikers. Berichten worden gesynchroniseerd met alle apparaten waarop je bent ingelogd. Met iOS 10 werd iMessage in 2016 grondig vernieuwd.

Lees meer over iMessage

iMessage gebruiken

iMessage is te gebruiken via de Berichten-applicatie op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5 of later en een Mac met OS X Mountain Lion of later. Daarnaast is een wifi-, 3G- of 4G-verbinding benodigd. Zonder internetverbinding verstuur je via de Berichten-app namelijk gewoon smsjes.

Vanuit de Berichten-app wordt automatisch een iMessage-bericht verzonden indien de ontvanger de chatdienst gebruikt. Is dat niet het geval, dan zal deze een regulier sms’je ontvangen. Alle berichten verzonden via iMessage zijn voorzien van encryptie voor maximale veiligheid.

iMessage

iMessage in iOS 10

iMessage werd met de komst van iOS 10 grondig vernieuwd. Apple wil de strijd aangaan met concurrenten als WhatsApp en Facebook Messenger, en daarvoor is het bedrijf zelfs bereid om iMessage open te stellen voor ontwikkelaars. Externe apps kunnen speciale iMessage-apps maken, zodat je er op die manier bijvoorbeeld stickers of andere functies aan toe kunt voegen. Ook siert Apple de iMessage-app zelf op met een aantal leuke functies.

Zo kun je berichten versieren met overdreven effecten, waardoor je scherm een paar seconden gevuld wordt met discolampen, ballonnen of een sterrenhemel. Daarnaast zijn de tekstballonnen interactief geworden: laat ze op je scherm vallen als je een indrukwekkende mededeling maakt, of laat ze geruisloos het scherm binnen sluipen bij een gênante bekentenis.

Verschillende functies van de Apple Watch iMessage-app werden vanaf iOS 10 ook aan de iPhone en iPad toegevoegd. Zo kun je elkaar kleurrijke tekeningen versturen, die vervolgens lijntje voor lijntje op het scherm van de ontvanger verschijnen. Op dezelfde manier kun je een hartslag en andere visuele effecten naar elkaar versturen. Of deze vernieuwingen genoeg zullen zijn voor iMessage om uit te groeien tot de populairste chat-app van het moment is nog even de vraag. Apple is namelijk niet van plan om de dienst naar Android te brengen, wat de mogelijkheden en het bereik van iMessage behoorlijk aan banden legt.

https://www.youtube.com/watch?v=PERPpFWHnDM

Features voor iMessage

ook iOS 8 introduceerde destijds een hoop handige features voor iMessage. Zo kun je groepsgesprekken beter beheren, een naam voor de groep instellen, personen toevoegen of verwijderen, je locatie delen en eventueel de groep verlaten. Wil je niet gestoord worden door meldingen, maar wel nog deel uitmaken van een groep, dan is het mogelijk om de ‘Niet storen’-functie in te schakelen. Dankzij QuickType worden er tijdens het chatten woordsuggesties gegeven die relevant zijn voor de context en het contact waarmee je praat.

iMessage

Het is misschien wat creepy, maar iMessage geeft je ook de optie om je locatie direct met je gesprekspartner te delen. Daardoor kun je dus met een druk op de knop de vraag ‘Waar ben je?’ beantwoorden. Je hebt de keuze tussen 1 uur, tot het einde van de dag en voor onbepaalde tijd. Als iedereen in een groepsgesprek hun locatie deelt, zie je op een kaartje waar ze zich op dat moment bevinden.

Verder kun je video’s opnemen en delen via de cameraknop linksonder naast het tekstvak. Met een timer kun je instellen hoe lang een videobericht te zien is. Ook is iMessage voorzien van een walkie-talkie functie die je snel laat inspreken wat je te zeggen hebt. Daarnaast kun je er gemakkelijk een liedje dat je hoort of elk ander willekeurig geluid mee delen. Om de functie te gebruiken, houd je het microfoontje rechtsonder naast het tekstvak even vast.

Lees meer over alle iMessage features die de chat-app zo goed maken!

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned

Techredacteur uit Breda. Schrijft sinds 2014 over tech, maar interesseert zich vooral in Apple. Heeft sinds de iPhone 5S iedere iPhone uitgebreid getest, is groot fan van de Apple Watch ondanks dat hij lang niet alle sportfuncties ervan gebruikt en test iedere koptelefoon met muziek van Radiohead. Koestert zijn iPod Classic en is regelmatig in een concertzaal te vinden. Begint zijn dag het liefst met een audioclip van Tim Cook die 'Good Morning' roept. Bekijk mijn profiel

Nieuws

iMessage nieuws

Apps

iMessage apps

Tips

iMessage tips