iCloud: het complete overzicht

iCloud sloeg jarenlang je verwijderde browsergeschiedenis op

iCloud is de online opslagdienst van Google die in 2011 werd geïntroduceerd. Inmiddels maken er al honderden miljoenen mensen gebruik van de service, die je in staat stelt documenten, contacten, e-mails, agenda’s, reminders, foto’s en andere bestanden te synchroniseren. Op die manier kun je te allen tijde bij je bestanden en staan ze veilig online opgeslagen, zelfs als je Apple-apparaat een keer vastloopt.

iCloud biedt gratis opslagruimte

Momenteel werkt iCloud zowel op Macs als mobiele apparaten met het iOS-besturingssysteem. In het verleden had de service de naam .Mac (2000) en MobileMe (2008). Gratis heeft iCloud een aantal GB beschikbaar voor gebruikers en voor meer online schijfruimte dient betaald te worden.

Data wordt versleuteld opgeslagen op de servers van Apple, zodat privacy gewaarborgd is. Er zijn apps beschikbaar en de dienst is ook te benaderen via de website.

Geschreven door Gijs Ettes | Auteur bij iPhoned.nl

Oud-hoofdredacteur met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr…

Nieuws

iCloud nieuws

Apps

iCloud apps

Tips

iCloud tips