Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTML5

Windows Phone 7 op de iPhone

Windows Phone 7 op de iPhone

Nieuws Telefoons met Windows Phone 7 zijn sinds enkele maanden de nieuwe concurrent voor de iPhone. Microsoft probeert zoveel mogelijk nieuwe gebruikers te krijgen, en heeft daarvoor iets slims bedacht: Een online versie van hun besturingssysteem. Deze kan je openen op iedere telefoon met HTML5-ondersteuning.
Videobellen via Facebook

Videobellen via Facebook

Nieuws Vorige week kondigde Facebook aan met iets 'geweldigs' te komen tijdens een persbijeenkomst. Direct kwam er een geruchtenstroom op gang, waarbij onder andere een fotodienst en een HTML5-App Store als mogelijke aankondigingen werden genoemd. Vandaag om 19:00 vond de persbijeenkomst plaats, en we weten nu wat Facebook gaat lanceren: videobellen.
Google Swiffy zet flash om naar HTML5

Google Swiffy zet flash om naar HTML5

Nieuws Google is de laatste dagen erg veel in het nieuws geweest. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een eigen sociaal netwerk 'Google+' gelanceerd. Ook is er een nieuwe experimentele dienst gelanceerd die veel invloed kan hebben op websites die speciaal gemaakt zijn voor mobiele apparaten. Deze nieuwe dienst heet 'Google Swiffy'.
Update: Hyves 4.2.17724

Update: Hyves 4.2.17724

Apps Vandaag is er een update van de officiële van Hyves in de App Store verschenen. Deze update voegt 'Hyves Games' toe aan de applicatie, én werkt enkele bugs weg. De toevoeging van Hyves Games zorgt ervoor dat je nu spellen kan spelen via de applicatie. Je scores kan je vervolgens direct delen met je Hyves-vrienden.
Apple maakt zich op voor Valentijn

Apple maakt zich op voor Valentijn

Nieuws De online Apple Store was afgelopen nacht enkele uren offline. Men dacht dat Apple de witte iPhone 4 aan het assortiment aan het toevoegen was toen de webshop tijdelijk offline was, maar dit is niet gebeurt. Wél heeft Apple de Store helemaal klaargemaakt voor Valentijn. Verschillende banners proberen de bezoekers ervan te overtuigen dat een Apple product hét cadeau voor je geliefde is.
Skyfire iPhone-browser maakt flash-video’s iOS-geschikt

Skyfire iPhone-browser maakt flash-video’s iOS-geschikt

Apps Vanaf vandaag is de iPhone-browser Skyfire te downloaden in Nederland en België. Skyfire was eerder al te vinden in de App Store maar moest de applicatie offline halen wegens grote…
Update: Mobiele website van Youtube

Update: Mobiele website van Youtube

Nieuws Google heeft de mobiele website van Youtube voorzien van een update. Door deze update werkt de mobiele site een stuk sneller dan voorheen. Dit komt onder andere door de toevoeging van de laatste HTML5-technieken. De mobiele website is nu een echte concurrent van de applicatie die standaard op de iPhone staat, want er zijn een hoop extra functies op de website te vinden.
Humor: Flash verdwijnt bij “Apple-banished toys”

Humor: Flash verdwijnt bij “Apple-banished toys”

Nieuws Het is al langer gekend dat Apple Adobe's Flash in een hoekje duwt doordat Steve Jobs Flash letterlijk bant van zijn producten zoals de iPhone. Zo zou Apple veel meer interesse tonen in diens opvolger genaamd HTML5. De website The Joy of Tech speelt hier handig op in en maakt er een cartoon over.
NOS lanceert het ‘Tweede Scherm’

NOS lanceert het ‘Tweede Scherm’

Nieuws De NOS blijft experimenteren met mobiele apparaten. Dit keer helaas niet met een live stream van het wk, maar met het 'Tweede Scherm'. Deze dienst is bedoeld als scherm naast je tv. Als je een iPhone, iPad, laptop of ander mobiel apparaat hebt, kan je deze naast je leggen terwijl je naar een voetbalwedstrijd kijkt. Op het scherm verschijnt telkens belangrijke informatie.
Apple laat de mogelijkheden van HTML5 zien

Apple laat de mogelijkheden van HTML5 zien

Nieuws Apple heeft in een gedeelte op haar site een aantal pagina’s online gezet waarop te zien is wat er wel niet met HTML5 gedaan kan worden. Er is de laatste…
Apple versus Adobe: ontwikkelaars laten Adobe Flash links liggen

Apple versus Adobe: ontwikkelaars laten Adobe Flash links liggen

Nieuws De Wall Street Journal meldt dat vele website- en applicatieontwikkelaars Flash links laten liggen, vermits de vraag van de klant duidelijk is: de site of applicatie moet probleemloos te bezoeken zijn vanop de iPad of iPhone. En omdat Mr. Jobs nog steeds van mening is dat flash niet op de iPhone of iPad hoort, doet men beroep op HTML5.
Firmware 4.0 uitgelicht: iAds

Firmware 4.0 uitgelicht: iAds

Nieuws Apple heeft de pers afgelopen donderdag een voorproefje gegeven van firmware 4.0 voor de iPhone, iPod Touch en iPad. De nieuwe firmware bevat meer dan honderd nieuwe functies, maar Apple heeft er 'slechts' zeven uitgebreid besproken. Één van deze functies is 'iAds'. Dit is een advertentie-platform dat door Apple gemaakt is voor de iPhones en iPods.
Flash op de iPhone, iPod Touch en iPad komt voorlopig niet

Flash op de iPhone, iPod Touch en iPad komt voorlopig niet

Nieuws Tijdens de spannende keynote van gisteren kondigde Apple de iPad aan. Deze tablet gaat, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, de plaats in nemen tussen de iPhones en de Macbooks. Wat iedereen tijdens de demo's meteen opviel was het gebrek aan flash-ondersteuning. Op het scherm was namelijk meteen het bekende 'blokje' te zien bij het openen van de browser.

Download onze app

Download onze app