HealthKit: het complete overzicht

Gijs Ettes
1 min leestijd
HealthKit

Health (en HealthKit voor ontwikkelaars) is een gezondheids-app die onder andere je hartslag, slaapritme en je activiteiten bijhoudt, alsmede je bloeddruk en bloedsuikerspiegel. De interface van de app doet denken aan een kaartenbak: elke functie wordt – net zoals het geval bij Passbook – gerepresenteerd door een kaart. Daarbij is het tevens is het mogelijk om een kaart voor noodgevallen in te vullen, met daarin je naam, bloedgroep en de medicatie die je gebruikt.

Het laatste HealthKit nieuws

De mogelijkheden van HealthKit

Lees verder na de advertentie.

healthkit

HealthKit heeft een groot aantal mogelijkheden waarvan niet alleen apps, maar ook accessoires van derde partijen straks gebruik kunnen maken. Daarbij valt te denken aan de activiteiten- en fitnesstrackers van Jawbone en Fitbit. Waarschijnlijk zijn voor het meten en bijhouden van bepaalde gegevens (bloeddruk, suikerspiegel en ademhaling) sowieso accessoires benodigd. Geruchten gaan dat de iWatch waar Apple momenteel aan werkt, veel van dit soort data kan vastleggen.

HealthKit maakt onderdeel uit van iOS 8, dat op 2 juni 2014 door Apple werd onthuld tijdens de WWDC. De iOS-versie is vanaf de herfst van 2014 beschikbaar.

HealthKit video

In een ruim twee uur durende persconferentie deed Apple medio 2014 de nodige aankondigingen, waaronder die van HealtKit. Wil je alles even terugkijken, maar heb je geen zin in een lange zit? Check dan deze WWDC samenvatting met alle hoogtepunten!

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's