Gezondheid: het complete overzicht

Rutger Otto
1 min leestijd
Gezondheid

Apple vindt de gezondheid van gebruikers erg belangrijk. Met de komst van iOS 8 werd het voor ontwikkelaars een stuk gemakkelijker om gezondheid- en fitnessgegevens aan de app Gezondheid van Apple te koppelen, dankzij het platform HealthKit.

Lees verder na de advertentie.

Ontwikkelaars geven met dat platform toestemming om hun verzamelde gegevens in de Gezondheid app te presenteren. Daarmee werken apps van verschillende makers als het ware samen om een zo compleet mogelijk beeld te kunnen geven van je gezondheid.

‘Revolutie op het gebied van gezondheid’

health app beta kl

Gezondheid is een nieuwe app van Apple die in iOS 8 het levenslicht ziet. Op het dashboard van die app kun je in een overzicht checken hoe je gezondheid is. Apple noemt het al voorzichtig ‘een ware revolutie op het gebied van gezondheid’ te noemen.

Gezondheidsoverzicht in één app

In de Gezondheid app kun je alles wat met je gezondheid en fitness te maken heeft laten registreren. De data wordt dan gepresenteerd op verschillende, gekleurde kaarten. Zo krijg je overzicht over je hartslag, verbrande calorieën, bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte. Deze gegevens worden bijgehouden door verschillende apps, maar op één plek bijgehouden: in de Gezondheid app. Ook kun je daar informatie over eventuele allergieën in kwijt, evenals meer medische gegevens, zoals welke bloedgroep je hebt.

Medische ID

In de app kun je een Medische ID aanmaken. Hierop kun je bijvoorbeeld geboortedatum invullen, medische aandoeningen en contactinformatie. Deze kaart is standaard vanaf het toegangsscherm te bereiken (je kunt het ook uitzetten), voor wanneer hulpverleners je mogelijk willen helpen en checken of je medische gegevens op zak hebt. Een uitkomst.

Gezondheid archief

Bekijk archief (18 artikelen)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's