Facebook: het complete overzicht

Rutger Otto
2 min leestijd
Facebook

Facebook is een gratis sociaal netwerk dat werd opgericht door de huidige CEO Mark Zuckerberg. Met het netwerk kun je online contact maken en contacten onderhouden met vrienden, kennissen en familie. Gebruikers kunnen er een persoonlijk profiel samenstellen en informatie en interesses delen op het ‘prikbord’. Daarnaast kun je statusupdates posten die anderen vervolgens in het nieuwsoverzicht kunnen bekijken.

Het laatste nieuws over Facebook

Facebook in Nederland

Lees verder na de advertentie.

Sinds mei 2008 bestaat er een Nederlandstalige versie van Facebook. In december 2008 groeide de site met 600.000 nieuwe aanmeldingen per dag. In april 2009 had Facebook meer dan 200 miljoen actieve gebruikers, vijf maanden later waren dat er 50 miljoen meer. In juli 2010 bediende Facebook een half miljard gebruikers, circa zeven procent van het aantal aardbewoners. Inmiddels zijn er in Nederland 9,4 miljoen gebruikers op Facebook, wereldwijd staat de teller op 1,35 miljard.

Facebook at work

Facebook op iOS

Facebook heeft verschillende apps in de App Store staan, die allemaal gratis te downloaden zijn. De reguliere Facebook-app biedt ongeveer hetzelfde als de website, zo is het mogelijk om status-updates van anderen te lezen en kun je bedrijven of media volgen en likes uitdelen.

Verder heeft Facebook ook losse apps, zoals Facebook Messenger. Dit is een chat-app die Facebook in 2014 los splitste van de reguliere app, waarmee gebruikers met elkaar via smartphones, tablets en computers kunnen praten. Ook heeft Facebook een aparte Sticker-app, een Groepen-app en Rooms, waarmee je anoniem in een forum-achtige omgeving over onderwerpen kunt praten.

Plannen van Facebook

Dit jaar hoopt Facebook nog meer losse apps in de App Store te zetten. Ook werkt het sociale netwerk aan Facebook at Work voor iOS. Daarmee gaat Facebook de strijd aan apps als Slack en Yammer. Met de zakelijke versie van Facebook moet de dienst ingezet kunnen worden als sociale netwerk in werkomgeving, als een soort intranet.

Ook gaat Facebook waarschijnlijk advertenties introduceren op Facebook Messenger en denkt het aan reclame in WhatsApp, wat in handen is van Facebook.

Download Facebook voor iOS

Facebook

Facebook, Inc.

Gratis via App Store
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Facebook archief

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's