Dropbox: het complete overzicht

Problemen met inloggen bij Dropbox? 4 mogelijke oplossingen

Dropbox is een populaire clouddienst voor het opslaan en delen van allerhande bestanden. Je kunt Dropbox gebruiken om je favoriete foto’s veilig online te ordenen en te bewaren, maar de service is ook geschikt voor Word-documenten, PDF’s, video’s en andere belangrijke bestanden die je niet kwijt wilt.

Het laatste nieuws over Dropbox

Meer over Dropbox

DropboxDropbox werd in 2007 door een tweetal Amerikanen opgericht en het hoofdkantoor is tegenwoordig gevestigd in San Francisco, Californië. Dropbox was oorspronkelijk op een beperkt aantal platformen beschikbaar, maar is tegenwoordig voor vrijwel elk platform te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pc, Mac, Linux, iPhone, Android en BlackBerry OS. Daarnaast is de cloudienst ook (onofficieel) overgezet naar Windows Phone.

Het aantal gebruikers van Dropbox is in een aantal jaren rap toegenomen en dat komt met name door de uitstekende ondersteuning van de clouddienst. Eind 2013 waren er ruim 200 miljoen Dropbox-gebruikers over de hele wereld. De verwachting is verder dat er de aankomende jaren steeds meer mensen gebruikmaken van de dienst, omdat bestanden opslaan in de cloud behoorlijk hot is. Als je je registreert voor Dropbox krijg je 2GB gratis opslag. Tegen betaling is dit echter fors uit te breiden; voor een maandelijks bedrag van 10 euro heb je bijvoorbeeld 1TB tot je beschikking. Daarnaast is Dropbox ook uitermate geschikt voor zakelijke gebruikers. Hiervoor is een speciaal pakket ontworpen, Dropbox Business, waar je voor 12 euro per maand een onbeperkte hoeveelheid opslagruimte krijgt.

Dropbox

In november 2014 maakte Dropbox bekend een samenwerking te zijn aangegaan met Microsoft. Hierdoor kunnen de mobiele apps van beide bedrijven beter met elkaar samenwerken. Nu kun je makkelijk Office-documenten vanuit de Dropbox-app bewerken en vanuit de Office-app uploaden naar de cloud. Dropbox bezit naast haar eigen apps ook Carousel, een fijne foto app en het populaire Mailbox. Laatstgenoemde vervangt de standaard Mail-app van iOS door meer functionaliteiten en een handige bediening (met vlugge veegbewegingen) te bieden.

Dropbox voor iOS: dit moet je weten

DropboxDropbox is natuurlijk niet alleen via je pc of Mac te benaderen, maar je kunt de clouddienst ook gebruiken met je iPhone of iPad. De Dropbox iPhone app is gratis te downloaden, laat je al je bestanden in de cloud openen en downloaden en biedt de mogelijkheid om automatisch de foto’s en video’s die je met je iPhone maakt, te uploaden naar Dropbox. Vervolgens kun je ze op je pc, Mac of een ander apparaat bekijken en eventueel bewerken.

Met de Dropbox app kun je daarnaast bestanden markeren als favoriet, zodat je ze ook kunt openen als je niet beschikt over een (mobiele) internetverbinding. Dropbox laat je links delen van bestanden die te groot zijn om als bijlage aan e-mails te hangen. Dat gaat snel en is bijzonder handig. Bezoek ook de officiële website van Dropbox.

Dropbox-app downloaden

Download hieronder gratis de officiële app van Dropbox voor de iPhone of iPad. Deze wordt regelmatig van updates voorzien, zodat ‘ie met elk Apple-apparaat optimaal blijft werken.

Dropbox

Dropbox

0,0 (0 reviews)
Gratis via App Store

Dropbox
Dropbox
Dropbox
Dropbox
Dropbox

Geschreven door Rutger Otto | Auteur bij iPhoned.nl

Techjournalist. Houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games en Radiohead.

Nieuws

Dropbox nieuws

Apps

Dropbox apps

Tips

Dropbox tips

Download onze app

Download onze app