Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Disney Plus

Nieuw op Netflix en Apple TV Plus: bekijk onze tips voor juni 2020
Michel van 't Klaphek

Met Disney Plus kijk je onbeperkt naar de beste nieuwe films van Marvel en Pixar, indrukwekkende docu’s van National Geographic en de intrigerende Star Wars-saga’s. Bovendien kun je met het hele gezin naar een gigantische collectie van klassieke Disney-films kijken.
Nederland had een primeur: in ons kikkerlandje was Disney+ al vanaf september 2019 te bekijken. De dienst werd op 12 november 2019 officieel gelanceerd. Met Disney Plus kijk je naar exclusieve films en series op je smartphone, tablet, tv en andere schermen. Hoeveel kost Disney Plus, wat is het aanbod en hoe werkt het precies? Dit is alles wat je moet weten over de Netflix-concurrent.

Meld je aan voor één week gratis Disney Plus

Lees het laatste nieuws over Disney Plus

Dit is Disney Plus

Disney+ is net als Netflix, Videoland en Amazon Prime een streamingdienst. Dit betekent dat je voor een vast, maandelijks bedrag onbeperkt naar exclusieve documentaires, films, series en cartoons kutn kijken. Uiteraard zonder reclame. Wanneer je zodoende regelmatig een filmpje kijkt is een abonnement op Disney Plus al snel goedkoper dan losse video’s aanschaffen of digitaal huren.

Een goede streamingdienst staat of valt met het aanbod: waar kun je naar kijken op Disney Plus? Het hele aanbod hier opnoemen is onbegonnen werk, maar denk aan een ontzettend grote collectie van klassiekers uit de Disney-kluis. Nostalgische vertoningen zoals Ducktales, Belle en het Beest en Rapunzel zijn bijvoorbeeld opgepoetst, zodat ze er alsnog goed uitzien op scherpe hd-schermen van nu.

Disney Plus apparaten 2

Uniek aanbod

Daarnaast kun je genieten van iconische Pixar-avonturen, de grootste superhelden Marvel-blockbusters en alle Star Wars-saga’s. Het aanbod wordt continu bovendien aangevuld met exclusieve films en series. Dit betekent dat nieuwe delen van Star Wars, Pirates of the Caribbean, Iron Man, Guardians of the Galaxy en nog veel meer titels in de toekomst alleen  bij Disney Plus te zien zijn.

Dit is dan ook slecht nieuws voor mensen met alleen een Netflix-abonnement, want dankzij de komst van Disney Plus zijn deze titels niet langer bij de concurrent te vinden. Het lijkt er niet op dat deze Disney-, Pixar- en Marvel-titels in de toekomst terugkeren naar Netflix. Net als Netflix draait ook Disney eigen producties onder de Disney Originals-vlag.

Disney Plus

Hoeveel kost Disney Plus?

Disney Plus kost 6,99 euro per maand.  Er zijn hierbij geen verschillende abonnementen zoals bij Netflix. Je betaalt dan ook niks extra’s om films en series in 4K-kwaliteit te kijken, maar ‘gewoon’ altijd 6,99 euro per maand. Dit is goedkoper dan het instapabonnement van Netflix, dat 7,99 euro per maand kost.

Net als bij Netflix kun je Disney+ met drie anderen delen en tegelijk op maximaal vier schermen tegelijk kijken. Dit betekent dat je in theorie in de woonkamer op de tv naar Disney Plus kunt kijken, en je drie kinderen op hun smartphone of tablet naar een andere film of serie. Je kunt hierbij iedereen zijn of haar eigen profiel geven zodat je elkaar niet in de weg zit. Disney Plus is 30 dagen gratis uit te proberen.

Lees ook: Disney Plus opzeggen: zo doe je dat op je iPhone of iPad

Hoe werkt Disney Plus?

Simpel. Na het aanmelden maak je 1 eurocent over om je bankrekening te bevestigen, waarna je direct kunt beginnen met kijken. Disney Plus werkt op de volgende apparaten:

  • iPhone, iPad en iPod touch
  • Mac en MacBook
  • Apple TV
  • Windows-computers en laptops
  • Chromecast en Android TV
  • Playstation 4
  • Xbox One
  • Roku en Roku TV

Op je iOS-apparaat kijk je het fijnst door de Disney Plus-app te downloaden. Alle docu’s, films en series zijn bovendien offline te kijken. Dat is fijn, want zo kun je ‘s ochtends bijvoorbeeld een goede film op je iPhone of iPad downloaden om deze later in de trein te kijken. Je hebt hierbij geen internetverbinding nodig.

Disney Plus vs Netflix en Apple TV Plus

Disney Plus is niet beter dan Netflix en Apple TV Plus, of andersom. Wel is het zo dat alle streamingdiensten een uniek aanbod hebben. Netflix heeft internationaal bekroonde topseries in huis en Apple TV Plus leunt op de kracht van grote namen als J.J. Abrams, Steve Carell en Jennifer Aniston. Wij raden daarom aan om een proefabonnement te nemen op de individuele diensten zodat je erachter kunt komen wat jouw smaak is.

Vooral gezinnen met jonge kinderen en volwassenen die graag herinneringen van vroeger willen ophalen zijn bij Disney+ aan het juiste adres. De streamingdienst heeft een gigantische collectie aan klassiekers van vroeger en wordt continu aangevuld met nieuwe, exclusieve producties. Deze staan bekend als Disney Originals.

Meer weten? Check dan onze uitgebreide Disney Plus-gids!

Meld je aan voor één week gratis Disney Plus

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Michel van 't Klaphek | Auteur bij iPhoned

Techjournalist (24) met focus op privacy, de zakelijke kant van de smartphone-industrie en nieuwe telecomontwikkelingen. Is afgestudeerd op de privacyvraagstukken die gepaard gaan met de stadswijk die Google voornemens is te bouwen en sinds 2015 actief in de online journalistiek. Daarnaast fanatiek kickbokser en best grappig. Soms dan. Bekijk mijn profiel

Nieuws

Disney Plus nieuws

Apps

Disney Plus apps

Tips

Disney Plus tips

Reviews

Disney Plus reviews

Video's

Disney Plus video's