Disney Plus

Gids: alles wat je moet weten over Disney Plus

Netflix heeft er een serieuze tegenstander bij. Bij Disney Plus kijk je onbeperkt naar de beste nieuwe films van Marvel en Pixar, indrukwekkende docu’s van National Geographic en de intrigerende Star Wars-saga’s. Bovendien kun je met het hele gezin naar een gigantische collectie van klassieke Disney-films kijken.

Vrijwel iedereen is bekend met Netflix. Voor een vast bedrag per maand kijk je naar films en series op je smartphone, tablet, tv en andere apparaten. Dit alles zonder reclames. Disney Plus biedt hetzelfde, maar heeft een uniek aanbod en is goedkoper dan Netflix. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over Disney Plus.

Lees het laatste nieuws over Disney Plus

Dit is Disney Plus

Disney Plus is een streamingdienst. Dit betekent dat je voor een vast, maandelijks bedrag onbeperkt naar exclusieve documentaires, films, series en cartoons kunt kijken. Wanneer je regelmatig een filmpje kijkt is een abonnement veel goedkoper dan losse films aanschaffen of digitaal huren.

Maar waar kun je naar kijken op Disney Plus? Het hele aanbod hier opnoemen is onbegonnen werk, maar verwacht een ontzettend grote collectie aan klassiekers uit de Disney-kluis. Nostalgische vertoningen zoals Ducktales, Belle en het Beest en Rapunzel zijn bijvoorbeeld opgepoetst, zodat ze er alsnog goed uitzien op scherpe hd-schermen van nu.

Disney Plus apparaten 2

Uniek aanbod

Daarnaast kun je genieten van iconische Pixar-avonturen, de grootste superhelden Marvel-blockbusters en alle Star Wars-saga’s. Het aanbod wordt continu aangevuld. Dit betekent dat nieuwe delen van Star Wars, Pirates of the Caribbean, Iron Man, Guardians of the Galaxy en nog veel meer titels in de toekomst exclusief bij Disney Plus te zien zijn.

Dit is dan ook slecht nieuws voor mensen met alleen een Netflix-abonnement, want dankzij de komst van Disney Plus zijn deze titels niet langer bij de concurrent te vinden. Het lijkt er niet op dat deze Disney-, Pixar- en Marvel-titels in de toekomst terugkeren naar Netflix.

Disney Plus

Hoeveel kost Disney Plus?

Je betaalt 6,99 euro per maand voor Disney Plus. Er zijn hierbij geen verschillende abonnementen zoals bij Netflix. Je betaalt dan ook niks extra’s om films en series in 4K-kwaliteit te kijken, maar ‘gewoon’ altijd 6,99 euro per maand. Dit is goedkoper dan Netflix, waar je minstens 7,99 euro betaalt.

Net als bij Netflix kun je Disney Plus met drie anderen delen en tegelijk op maximaal vier schermen tegelijk kijken. Iedereen krijgt hierbij zijn eigen profiel zodat je elkaar niet in de weg zit. Bovendien kun je Disney Plus 30 dagen gratis uitproberen om te kijken of de streamingdienst bevalt.

Hoe werkt Disney Plus?

Simpel. Na het aanmelden maak je 1 eurocent over om je bankrekening te bevestigen, waarna je direct kunt beginnen met kijken. Disney Plus werkt op de volgende apparaten:

  • iPhone, iPad en iPod touch
  • Mac en MacBook
  • Apple TV
  • Windows-computers en laptops
  • Chromecast en Android TV
  • Playstation 4
  • Xbox One
  • Roku en Roku TV

Op je iOS-apparaat kijk je het fijnst door de Disney Plus-app te downloaden. Alle docu’s, films en series zijn bovendien te downloaden. Dat is fijn, want zo kun je ‘s ochtends bijvoorbeeld een goede film op je iPhone of iPad zetten om deze later in de trein te kijken. Je hebt hierbij geen internetverbinding nodig.

Je kunt Disney Plus maximaal op vier schermen tegelijkertijd kijken. Dit betekent dat jij in theorie beneden op de tv naar Star Wars kunt kijken, terwijl drie andere gezinsleden op hun eigen apparaat iets anders kijken. Iedereen heeft hierbij zijn unieke profiel. Disney Plus beveelt namelijk films en series aan op basis van je kijkgedrag.

Disney Plus vs Netflix en Apple TV Plus

Disney Plus is niet beter dan Netflix en Apple TV Plus, of andersom. Wel is het zo dat alle streamingdiensten een uniek aanbod hebben. Netflix heeft internationaal bekroonde topseries in huis en Apple TV Plus leunt op de kracht van grote namen als J.J. Abrams, Steve Carell en Jennifer Aniston. Wij daarom aan om een proefabonnement te nemen zodat je erachter kunt komen wat jouw smaak is.

Vooral gezinnen met jonge kinderen en volwassenen die graag herinneringen naar vroeger willen ophalen zijn bij Disney Plus aan het juiste adres. De streamingdienst heeft een gigantische collectie aan klassiekers van vroeger en wordt continu aangevuld met nieuwe, exclusieve producties. Deze staan bekend als Disney Originals.

Geschreven door Michel van 't Klaphek | Auteur bij iPhoned.nl

Freelance journalist (24) die graag schrijft over technologie en privacy, de zakelijke kant van smartphones en de mensen achter de industrie. Daarnaast fanatiek sporter en bijna afgestudeerd als economisch geograaf.

Nieuws

Disney Plus nieuws

Apps

Disney Plus apps

Tips

Disney Plus tips

Reviews

Disney Plus reviews

Download onze app

Download onze app