Cydia: het complete overzicht

Opinie: Jailbreaken is officieel voorbij met het verdwijnen van Cydia

Cydia is een alternatieve online app-winkel voor Apple-apparaten die draaien op iOS, maar niet zijn goedgekeurd door Apple. De app-store werd ontwikkeld door Jay Freeman, ook wel bekend onder het pseudoniem ‘saurik’.

Om apps via Cydia te kunnen installeren, is een zogenoemde jailbreak nodig. Zo’n jailbreak stelt je in staat de software van Apple-apparaten open te stellen, bijvoorbeeld voor het installeren van software die niet door Apple is geautoriseerd. De meeste Cydia-apps zijn bedoeld voor het uitbreiden of aanpassen van de functionaliteit van iOS-apparaten.

Breid de functionaliteit van iOS uit met Cydia

De apps van Cydia werken onder andere op de iPhone, iPad en iPod Touch, mits deze zijn gejailbreakt. De alternatieve app-store werd in 2008 geïntroduceerd en biedt programmeurs de optie om software gratis of tegen betaling aan te bieden. Bezoek ook de officiële website van Cydia.

Lees meer over Cydia

Geschreven door Gijs Ettes | Auteur bij iPhoned.nl

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr…

Nieuws

Cydia nieuws

Apps

Cydia apps

Tips

Cydia tips

Download onze app

Download onze app