Beats Music: het complete overzicht

Rutger Otto
2 min leestijd
Beats Music

Beats Music is een muziekdienst die door Dr. Dre en Jimmy Iovine werd opgericht. In 2014 kocht Apple de service over voor een bedrag van 3 miljard dollar. De overname van Beats Music was onderdeel van het hele bedrijf. Apple bezit naast de streamingsdienst bijvoorbeeld ook de Beats-koptelefoons.

Beats Music is een dienst die beschikbaar is op pc, Mac en verschillende mobiele apparaten. In Nederland is hij niet beschikbaar. Voor abonnees in landen waar Beats Music wel werkt, kost het 10 dollar per maand.

Gebruikers van de dienst hebben toegang tot ruim 20 miljoen nummers, wat er ongeveer tien miljoen minder zijn dan op Spotify. Beats Music maakt reclame met de manier waarop zij nieuwe muziek aan de man brengen. Gebruikers ontdekken nieuwe topnummers op een menselijke manier omdat curatoren afspeellijsten maken. Dat moet persoonlijker voelen dan de algoritmes die nieuwe muziek voor je ontdekken op Spotify.

Het laatste nieuws over Beats Music

Lees verder na de advertentie.

Apples plannen Beats Music

Beats Music release

Wat Apple met Beats Music van plan is, is nog onduidelijk. Wel zijn er hardnekkige geruchten dat het bedrijf uit Cupertino de dienst wil ombouwen tot streamingsdienst van Apple. iTunes is namelijk een ander soort muziekdienst dan Spotify, Deezer of Rdio. Met een streamingsdienst kan Apple wellicht de concurrentie aangaan of zelfs het muzieklandschap veranderen zoals het ooit deed met de introductie van iTunes.

Hoe dat er precies uit moet komen te zien is nog niet bekend. Geruchten gaan dat Apple de kosten voor abonnementen lager wil houden dan concurrenten en dat het exclusieve deals met artiesten wil maken. Apple zou achter de schermen een harde strijd leveren om te voorkomen dat platenmaatschappijen bij concurrenten weg te houden. Zo zou het bedrijf zijn invloed gebruiken om onder meer Spotify het leven zuur te maken. Maatschappijen zouden onder druk worden gezet om hun muziek niet langer via die dienst aan te bieden.

WWDC 2015

Naar verwachting onthult Apple de nieuwe versie van Beats Music tijdens de Worldwide Developers Conference, die van 8 tot en met 12 juni plaatsvindt. Volgens geruchten zal de nieuwe streamingsdienst van Apple tegelijk met iOS 8.4 lanceren.

Beats Music archief

Bekijk archief (33 artikelen)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's