Apple TV Plus: alles over de tv-dienst van Apple

Dit kun je allemaal met de nieuwe TV-app op je iPhone en iPad

Apple gaat de strijd aan met Netflix met Apple TV Plus, een eigen tv-dienst met exclusieve films en series die ook naar Nederland komt. Hier lees je er alles over.

Apple TV Plus: Apples antwoord op Netflix

Apple TV Plus (voorheen bekend als Apple Shows) is na Apple Music en Apple Pay het grote nieuwe platform dat het bedrijf uit Cupertino lanceert. De dienst bestaat – net als Netflix – uit een mix van films, series en documentaires, die je op je iPhone, iPad, Mac, Apple TV en AirPlay-ondersteunde tv kunt kijken.

Apple TV Plus officieel

Apple heeft Apple TV Plus op 25 maart onthuld tijdens een speciale keynote waar we ook Apple Arcade en Apple News Plus te zien kregen. Daar betraden grote namen uit de filmindustrie het podium, zoals Steven Spielberg, Steve Carrell, Jennifer Aniston, JJ Abrams en Reese Witherspoon.

Apple TV Plus: Dit najaar in Nederland

Apple TV Plus verschijnt dit najaar in meer dan honderd landen, ook in Nederland. Prijzen zijn momenteel nog niet bekend, al zullen die in de aanloop naar de release ongetwijfeld duidelijk worden. Je krijgt hiermee toegang tot het aanbod van alle exclusieve films en series die Apple maakt.

De dienst is onderdeel van een compleet vernieuwde TV-app, die ook naar Nederland komt. In deze app kun je in de Verenigde Staten ook abonneren op HBO en andere streamingdiensten, maar omdat veel hiervan niet hier beschikbaar zijn, zal deze app in Europa een stuk leger aanvoelen.

Apple TV Plus officieel

Welke exclusieve shows komen naar Apples tv-dienst?

De afgelopen jaren heeft Apple stilletjes gewerkt aan het opbouwen van een indrukwekkende lijst aan exclusieve series en films die je enkel op dit platform kunt bekijken. Het complete aanbod hier opsommen is onbegonnen werk, maar met onderstaande top vijf krijg je wel een goed beeld van welke grote namen achter de dienst staan.

  1. Een sciencefiction-dramaserie van regisseur J.J. Abrams, bekend van de nieuwe Star Wars-films;
  2. Sesamstraat gaat een speciale kinderserie maken voor Apple Shows;
  3. Steve Carell (The Office) in een dramaserie met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon;
  4. Sciencefiction-serie van Ronald D. Moore, bekend van de Battlestar Galactica-remake;
  5. Een animatieserie van de makers van Bob’s Burgers.

Op zoek naar meer shows die al zijn aangekondigd? Check dan even het overzicht.

Apple Shows

Waarom gaat Apple de strijd aan met Netflix?

Het is geen toeval dat Apple juist nu zo zwaar inzet op het lanceren van diensten. De verkoop van iPhone en andere hardware loopt namelijk langzaam maar zeker terug. Daarom moet het bedrijf zichzelf voorbereiden op nieuwe verdienmodellen, waarbij diensten de belangrijkste lijken te zijn.

Door de jaren heeft Apple zich al bewezen op dit gebied. De App Store is de meest succesvolle app-winkel ter wereld, Apple Music is in relatief korte tijd een doorn in het oog van marktleider Spotify geworden. Ook Apple Pay timmert aan de weg om een steeds algemener betaalmiddel te worden. Naast Apple TV Plus heeft Apple nu ook een Blendle-achtige nieuwsdienst en met Apple Arcade een eigen gamingdienst om je op te abonneren.

Lees ook: Opinie: 2019 wordt het jaar van Apples tv-dienst, en dat merk je nu al

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned.nl

Techredacteur uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Nieuws

Apple TV Plus nieuws

Tips

Apple TV Plus tips

Video's

Apple TV Plus video's

Download onze app

Download onze app