Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Store: het complete overzicht

Vanaf morgen zijn de Apple Stores in Nederland weer open
Lars Paymans

De Apple Store is de winkelketen van Apple waar je terecht kunt voor alles wat met Apple te maken heeft: iPhones, MacBooks, iPads, accessoires en nog veel meer.

Achtergrond en geschiedenis

De eerste Apple Store werd in 2001 geopend in de Verenigde Staten. Het doel achter deze retailwinkel was om de relatie tussen Apple en haar klanten te veranderen, en waar nodig te verbeteren. Oorspronkelijk was Apple van plan om in plaats van Apple Stores speciale Apple Cafés te openen, waarin mensen wat konden eten en drinken terwijl ze kennis maakten met de nieuwste Apple-producten. Uiteindelijk werd het idee van een café geschrapt en doorontwikkeld naar de Apple Store zoals we die nu kennen.

Apple Store

Aanvankelijk hadden maar weinig mensen vertrouwen in de Apples Stores, omdat de kosten volgens critici te hoog waren. De eerste grote Apple Store werd in New York geopend. Deze groeide al snel uit tot een succes en genereerde flink veel winst. Sindsdien zijn er vele Stores over de hele wereld toegevoegd, die met name bij de release van een nieuw Apple-product massaal worden bezocht.

Hoewel het uiterlijk van de Apple Store in de loop der jaren een aantal veranderingen heeft doorgemaakt, is de opzet altijd hetzelfde gebleven. Bekijk je een Apple-winkel van de buitenkant, dan valt je waarschijnlijk de hoeveelheid lichten en opvallende architectuur op. Zodra je een Apple Store binnenstapt word je echter overvallen door de simplistische, rustige look. Apple-producten worden op simpele houten tafels tentoongesteld, zonder dat hier al te veel poespas bij komt kijken.

Apple Stores zijn zowel off- als online

Inmiddels zijn er ruim 400 winkels, waarvan het overgrote deel zich bevindt in de Verenigde Staten. In Nederland hebben we een drietal Apple Stores: in Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Hier worden alle producten van Apple verkocht, samen met vele accessoires zoals koptelefoons, speakers en speelgoed. In de winkels worden verder regelmatig workshops gehouden, die bedoeld zijn voor beginnende gebruikers en de basisfuncties van Apple-toestellen uitleggen.

Apple Store

Apple Stores maken de aanschaf van een product daarnaast bijzonder, met name door de enthousiaste houding van het personeel – de Apple Geniuses – tegenover klanten. Elke Store heeft een zogenoemde Genius Bar waar mensen terecht kunnen voor service, reparaties en antwoorden op hun vragen.

De Apple Store is ook online te benaderen via de website van Apple, waar je direct orders kunt plaatsen. Studenten en docenten maken daarnaast vaak aanspraak op korting. Ook heeft Apple een recyclingservice die je oude apparatuur laat inleveren voor kortingen op nieuwe Apple-producten. Een Mac of iPhone die niet meer functioneert, wordt dan op een verantwoorde manier gerecycled.

Lees meer over de Apple Store

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned

Techredacteur uit Breda. Schrijft sinds 2014 over tech, maar interesseert zich vooral in Apple. Heeft sinds de iPhone 5S iedere iPhone uitgebreid getest, is groot fan van de Apple Watch ondanks dat hij lang niet alle sportfuncties ervan gebruikt en test iedere koptelefoon met muziek van Radiohead. Koestert zijn iPod Classic en is regelmatig in een concertzaal te vinden. Begint zijn dag het liefst met een audioclip van Tim Cook die 'Good Morning' roept. Bekijk mijn profiel

Nieuws

Apple Store nieuws

Apps

Apple Store apps

Tips

Apple Store tips