Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Pencil

Een Apple Pencil opladen: zo doe je dat
Lars Paymans

De Apple Pencil is het tekenpenseel die Apple tegelijk onthulde met de iPad Pro. Je kunt de Apple Pencil om de iPad Pro te bedienen, en natuurlijk om tekeningen en ontwerpen te maken op de tablet.

De Apple Pencil heeft op de achterkant een Lightning-aansluiting, die je kunt gebruiken om de Apple Pencil via de Lightningpoort van de iPad op te laden. Een volledig opgeladen Apple Pencil gaat zo’n twaalf uur mee, en is in een half uurtje weer volledig opgeladen. Deze Lightning-aansluiting kun je afschermen met een klein wit dopje dat met een magneetje stevig op zijn plek blijft zitten. Aan de andere kant van de Apple Pencil is de punt te vinden die je gebruikt om op het scherm van de iPad te tekenen. Als je een Apple Pencil met de iPad wilt verbinden zul je Bluetooth wel aan moeten hebben staan op de iPad. Op deze manier maakt de Pencil namelijk verbinding met de tablet.

Apple Pencil: Apples digitale potlood

Apple omschrijft de Apple Pencil bewust niet als ‘stylus’ omdat dit producten zouden zijn die niet prettig vasthouden en vertraging hebben tussen de tijd dat je een lijn trekt en deze op het scherm verschijnt. Apple heeft zijn best gedaan om de Apple Pencil zo goed mogelijk overeen te laten komen met een echt potlood. Dat merk je bijvoorbeeld op de manier waarop je dikke en dunnere lijnen kunt trekken door zacht en stevig met de Pencil op het scherm van de iPad te drukken. Ook kun je de dikkere lijnen tekenen door de punt van de Pencil te kantelen.

Het puntje van de Apple Pencil zit vol met sensoren die continu hun positie ten opzichte van het scherm van de iPad meten. Op basis van deze informatie kan de iPad de juiste lijn op het juiste moment tonen. De iPad weet gelukkig het verschil tussen je handpalm en de Pencil, zodat je gewoon je hand op het scherm kunt laten rusten als je aan het tekenen bent zonder het scherm onder te kalken met lijnen op de plek van je hand.

De Apple Pencil kun je tot nu toe alleen gebruiken op de iPad Pro 12.9 en iPad Pro 9.7. Je kunt een exemplaar kopen in de Apple Store. Bij iedere Apple Pencil krijg je een Lightning-adapter en een extra puntje. De Pencil is voor €109,- verkrijgbaar in Nederland.

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned

Techredacteur uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic. Bekijk mijn profiel

Nieuws

Apple Pencil nieuws

Apps

Apple Pencil apps

Tips

Apple Pencil tips

Download onze app

Download onze app