Apple News Plus: alles over Apples nieuwskiosk

Florence Peeters
2 min leestijd
Apple News Plus

Apple biedt talloze kranten, tijdschriften en opiniebladen in zijn eigen nieuwskiosk Apple News Plus. Met deze nieuwsdienst kun je onbeperkt artikelen lezen uit meer dan 300 titels voor een vast bedrag per maand. Hier lees je er alles over.

Apple News Plus: gepersonaliseerde kiosk

Apple News Plus is tegelijk aangekondigd met twee andere grote diensten van Apple, namelijk tv-dienst Apple TV Plus en het exclusieve game-abonnement Apple Arcade. De dienst wordt toegevoegd aan de reeds bestaande Apple News-app en biedt tegen betaling geschreven journalistiek in alle vormen.

Apple News Plus is nog niet meteen beschikbaar in Nederland, maar komt later dit jaar naar Europa. Het Verenigd Koninkrijk is dan als eerst aan de beurt. Of, en wanneer we in Nederland kranten kunnen lezen via de dienst is nog onduidelijk.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwsdienst biedt gepersonaliseerde content aan

Een belangrijke feature van Apple News Plus is dat het titels en artikelen aanbiedt op basis van jouw interesses en leeskeuzes. Hierbij let Apple echter wel op jouw privacy, want zowel Apple als adverteerders kunnen niet zien wat je precies leest. Lange tijd gingen er geruchten rond dat dit een struikelblok zou zijn voor uitgevers, omdat zij graag zoveel mogelijk te weten komen over lezers.

Naast persoonlijke aanbevelingen, zijn er ook curatoren die dagelijks de meest boeiende verhalen uitlichten. Verder is het erg gemakkelijk om door magazines of kranten te browsen. Zo kun je een heel nummer lezen, maar ook slechts een los artikel. Door te swipen ga je naar het volgende artikel.

Zo werkt Apple News Plus

Ook is de lay-out van de content geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad. Een artikel met veel foto’s krijg je zo te zien zoals het is bedoeld, en niet als een plat pdf-bestand waarin je moet inzoomen. Bovendien zijn de voorpagina’s van enkele magazines, zoals Esquire, voorzien van een korte video. Tijdschriften lezen wordt zo levendiger.

Het bedrijf van ceo Tim Cook werkt al geruime tijd aan de nieuwsdienst. In mei vorig jaar nam Apple al de digitale tijdschriftenservice Texture over. Vanuit daar heeft Apple een eigen nieuwsdienst ontwikkeld, die talloze titels aanbiedt. Zo kun je in ieder geval de magazines Bon Appétit, Fast Company en National Geographic lezen.

Daarnaast is het mogelijk om Apple News Plus op je Mac te gebruiken. Een andere handige functie is Gezinsdeling. Hierdoor kun je samen met vijf andere gezinsleden genieten van hetzelfde abonnement.

Adviesprijs en beschikbaarheid

Apple News Plus wordt onderdeel van de normale Apple News-app: het is dus geen losstaand programma. Deze kiosk is (nog) niet in Nederland beschikbaar. Amerikanen gaan tien dollar per maand betalen voor Apple News Plus. Een Nederlandse adviesprijs is niet genoemd.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's