Apple Keynote Livestream kijken op iOS, Mac, Apple TV, Windows en Android

Een paar keer per jaar zijn alle ogen van de (tech)wereld op Cupertino gericht. Zodra er een Apple event staat te gebeuren weet je dat er interessante nieuwe producten aangekondigd worden. In dit overzicht lees je precies hoe je een Apple event livestream op de voet kunt volgen, ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

WWDC 2018: zo volg je de keynote op 4 juni live

WWDC 2018 is de eerstvolgende Apple keynote die op het programma staat. Tijdens de presentatie krijgen we onder meer iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 en meer te zien. Ook zou Apple er een nieuwe iPad Pro onthullen en bestaat de kans dat het bedrijf de MacBook Air 2018 en iPhone SE 2 presenteert. Net als voorgaande jaren is de volledige keynote via een WWDC livestream te volgen.

Wanneer? 4 juni 2018 om 19:00 uur Nederlandse tijd.

WWDC 2018 keynote officieel

Apple Keynote livestream kijken uitgelegd, zo werkt het

Een Apple livestream kijken kan heel gemakkelijk zijn, maar er zijn wel een aantal regels aan verbonden. Deze hebben allemaal te maken met het apparaat waarop je de livestream bekijkt. Om dit zo overzichtelijk mogelijk te houden hebben we hieronder per apparaat stap voor stap uitgelegd hoe je de stream volgt. Zo weet je zeker dat je er vanaf de eerste seconde bij bent, ongeacht of je nu op je iPhone, Android, Mac of Windows kijkt.

Apple livestream kijken op iPhone, iPad en iPod

Als je een iPhone, iPad of iPod touch heb, maakt Apple het zo makkelijk mogelijk om de video te volgen. Zolang jouw apparaat maar op iOS 7 of hoger draait, hoef je alleen maar op de avond van het event naar de website van Apple te gaan. In de regel begint de video dan een paar minuten voor 19:00 ’s avonds te lopen. Op Apples website staat op dat moment een videospeler voor je klaar. Deze verdwijnt een paar dagen na het event vanzelf weer.

Apple livestream kijken op de Apple TV

Apple TV vierde (2015) en vijfde generatie (2017): Als je de vierde of vijfde generatie Apple TV (uit 2015) hebt, kun je het evenement op de voet volgen via de Apple Special Event-app. Deze kun je gratis downloaden uit de tvOS App Store op je Apple TV. Dit is ook een leuke app als er geen evenement op de planning staat, want in het archief kun je allerlei oude keynotes terugkijken.

Apple TV 3 en Apple TV 2: Heb je een oudere Apple TV, dan kun je de Apple Special Event-app niet downloaden. Gelukkig maar dat Apple op de dag van het evenement een Apple livestream verpakt in een speciaal kanaal. Deze verschijnt vanzelf bovenin beeld, zodat je op de avond zelf deze alleen maar aan hoeft te tikken.

Apple livestream kijken op Mac en Windows

Mac: Zolang je minimaal OS X 10.8.5 draait met Safari-versie 6.0.5 is het net zo gemakkelijk als op iOS om een evenement van Apple te volgen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is op de juiste avond naar de website van Apple gaan, waar je vanzelf een videospeler ziet verschijnen.

Windows: Apple geeft Windows-eigenaren ook de kans om de keynote te volgen. Voor het eerst zal de livestream ook te bekijken zijn op Chrome en Firefox browsers, wat het ongeacht de versie van Windows die je gebruikt makkelijk maakt om alle onthullingen live te volgen. Ook kunnen Windows-gebruikers de Microsoft Edge-browser gebruiken. Een andere optie is de videospeler VLC, die gratis is te installeren. Het enige wat je daarna nodig hebt is een speciale url die altijd pas op de avond van het evenement beschikbaar komt. Zodra deze bekend is laten we het je natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Apple  keynote livestream

Apple livestream kijken op Android-toestellen

Of je nu op een Android smartphone of tablet kijkt, in beide gevallen zul je de VLC-app moeten downloaden. Hier gebruik je (net als bij Windows) een speciale url voor die op de avond van het evenement pas bekend wordt. Door deze url in de videospeler te plakken onder de ‘stream’ functie.

Kun je er op de een of andere reden niet bij zijn, of ben je niet in staat om de video aan de praat te krijgen? Geen probleem. De redactie van iPhoned volgt ieder Apple event op de voet en geeft je als eerste de meest volledige informatie. Ook via Twitter kun je die avond alle onthullingen volgen.

Download onze app

Download onze app