Apple AirPods: dit moet je weten

iOS 12 verandert AirPods in gehoorapparaten met ‘Live Listen’

AirPods zijn de eerste draadloze oortelefoons van Apple. Deze werden tegelijk gepresenteerd met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Hier lees je er alles over, maar check ook onze Apple AirPods review.

AirPods, Apples eerste draadloze koptelefoon

Zoals de naam al doet vermoeden, zitten er geen kabels aan de AirPods. Je kunt ze qua design het best vergelijken met de klassieke EarPods, waar het snoertje van weggehaald is. De AirPods koppel je via bluetooth met je iPhone (of andere smartphone) en laten je ook Siri oproepen.

AirPods

Omdat het in feite dus twee kleine witte dopjes zijn, lijken de AirPods ervoor gemaakt om snel kwijt te raken. Gelukkig is daar een oplossing voor in de vorm van Zoek mijn AirPods, een functie die je helpt de dopjes snel terug te vinden. Omdat ze maar in één maat verschijnen is het maar de vraag of ze stevig in je oor blijven zitten. Dit kun je makkelijk zelf testen: als de EarPods goed in je oren zaten, zullen de AirPods dat ook doen. Het design van de oortelefoon is namelijk hetzelfde.

De AirPods worden geleverd in een speciale opbergdoos, die de oortjes automatisch oplaadt zodra je het klepje sluit. Dit maakt het makkelijk om de AirPods met je mee te nemen en onderweg op te laden. Zodra je de oortjes uit de doos haalt, worden ze automatisch gekoppeld met je iPhone. Met de draadloze oortjes kun je vijf uur naar muziek luisteren, terwijl de opbergdoos 25 uur extra luisterplezier mogelijk maakt.

In de AirPods zelf heeft Apple ook nog wat interessante technische snufjes toegevoegd. Zo herkennen sensoren wanneer de AirPods in je oren zitten, zodat ze automatisch beginnen met het afspelen van muziek. Haal je ze uit je oor dan pauzeert de muziek weer.

AirPods

Zo kun je de Apple AirPods kopen

Aan de onderkant zitten kleine microfoons, die je kunt gebruiken om Siri te bedienen en telefoongesprekken te voeren. Door op de zijkant van een AirPod te tikken met je vinger kun je de muziek pauzeren/hervatten of Siri oproepen. Dit doe je door in verschillende tempo’s op het oortje te tikken.

AirPods zijn verkrijgbaar via de website van Apple of in de Apple Store voor 179 euro. In de doos zitten de AirPods, de oplaad-doos en een Lightning-naar-USB-kabel.

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned.nl

Techredacteur uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Nieuws

AirPods nieuws

Apps

AirPods apps

Tips

AirPods tips

Reviews

AirPods reviews

Deals

AirPods deals

Download onze app

Download onze app