AirPods: alles over Apples draadloze oortelefoon

‘Apple onderzoekt AirPods met betere pasvorm en hartslagmeter’

AirPods zijn de eerste draadloze oortelefoons van Apple. Deze werden tegelijk gepresenteerd met de iPhone 7 en zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste nieuwe Apple-producten. Op deze pagina lees je er alles over.

Wat zijn AirPods?

Zoals de naam al doet vermoeden, zitten er geen kabels aan de AirPods. Je kunt ze qua design het best vergelijken met de klassieke EarPods, waar het snoertje van weggehaald is. De AirPods koppel je via bluetooth met je iPhone (of andere smartphone) en laten je ook Siri oproepen. Al snel bleken de AirPods een enorm verkoopsucces te zijn. Maandenlang waren de oortelefoons niet aan te slepen en moesten klanten soms tot acht weken wachten om hun bestelling te krijgen. Ook tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers stipt ceo Tim Cook regelmatig aan hoe goed het gaat met de verkoop van de oordopjes.

Apple AirPods

AirPods review: ‘ongeëvenaard de beste draadloze oortelefoon’

Na een paar maanden dagelijks gebruik weten we het zeker: de AirPods zijn met recht het beste product dat Apple in geruime tijd heeft uitgebracht. Als je verder kijkt dan het prijskaartje van 179 euro, zijn dit met afstand de beste en fijnste draadloze oordopjes om te gebruiken. Test alleen wel even of ze goed in je oren blijven zitten, want omdat de dopjes hard zijn en geen opzetstukjes hebben, zitten ze voor sommigen beter dan anderen.

→ Lees verder in onze volledige AirPods review

Nieuwe AirPods in 2018 en 2019

Nu de AirPods inmiddels twee jaar oud zijn, heeft Apple een tweetal nieuwe varianten op de planning staan. Volgens geruchten brengt Apple in 2018 een nieuwe versie van AirPods uit, die ‘Hé Siri’ ondersteunen en met een oplaaddoosje geleverd worden die je draadloos kunt opladen. Naar verwachting zal deze case ook los verkrijgbaar zijn voor huidige AirPods-eigenaren. In 2019 staan er grotere veranderingen op de agenda.

Dan zou de tweede generatie AirPods op de markt komen die volledig waterdicht is en noise cancellation heeft. Deze zogenaamde ‘AirPods Pro’ zullen waarschijnlijk duurder worden dan de huidige AirPods, die vanaf dat moment het instapmodel worden.

AirPods

AirPods: Handige oplaadcase en Apples W1-chip

De AirPods worden geleverd in een speciale opbergdoos, die de oortjes automatisch oplaadt zodra je het klepje sluit. Dit maakt het makkelijk om de AirPods met je mee te nemen en onderweg op te laden. Met de draadloze oortjes kun je vijf uur naar muziek luisteren, terwijl de opbergdoos 25 uur extra luisterplezier mogelijk maakt.

Het opbergdoosje zorgt er bovendien voor dat je de twee oordopjes niet zo gemakkelijk kwijt raakt. Aan de onderkant zitten kleine microfoons, die je kunt gebruiken om Siri te bedienen en telefoongesprekken te voeren. Door op de zijkant van een AirPod te tikken met je vinger kun je de muziek pauzeren/hervatten of Siri oproepen. Dit doe je door in verschillende tempo’s op het oortje te tikken.

Zodra je de oortjes uit de doos haalt, worden ze automatisch gekoppeld met je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch. Dit werkt dankzij de speciale W1-chip van Apple, die het razendsnel koppelen van AirPods (en andere Apple-koptelefoons) met Apple-producten mogelijk maakt.

Heb je de AirPods eenmaal aan een apparaat gekoppeld, dan worden ze automatisch weer met dat apparaat verbonden als je de oordopjes in je oren doet. Koppel je ze tussentijds bijvoorbeeld aan je Mac, dan zul je ze weer even handmatig moeten koppelen met je iPhone. In de AirPods zelf heeft Apple ook nog wat interessante technische snufjes toegevoegd. Zo herkennen sensoren wanneer de AirPods in je oren zitten, zodat ze automatisch stoppen met het afspelen van muziek of video’s.

AirPods

Zoek mijn AirPods

Omdat het in feite dus twee kleine witte dopjes zijn, lijken de AirPods ervoor gemaakt om snel kwijt te raken. Gelukkig is daar een oplossing voor in de vorm van Zoek mijn AirPods, een functie die je helpt de dopjes snel terug te vinden. Omdat ze maar in één maat verschijnen is het maar de vraag of ze stevig in je oor blijven zitten. Dit kun je makkelijk zelf testen: als de EarPods goed in je oren zaten, zullen de AirPods dat ook doen. Het design van de oortelefoon is namelijk hetzelfde.

Apple AirPods kopen: hier zijn ze verkrijgbaar

AirPods zijn verkrijgbaar via de website van Apple of in de Apple Store voor 179 euro. In de doos zitten de AirPods, de oplaad-doos en een Lightning-naar-USB-kabel.

Geschreven door Lars Paymans | Auteur bij iPhoned.nl

Techredacteur uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Nieuws

AirPods nieuws

Apps

AirPods apps

Tips

AirPods tips

Reviews

AirPods reviews

Deals

AirPods deals

Download onze app

Download onze app