4G: het complete overzicht

Gijs Ettes
1 min leestijd
4G

4G staat voor vierde generatie en daarmee wordt gedoeld op de vierde generatie van mobiele telecommunicatiestandaarden. Het is de opvolger van 3G en het grootste voordeel is de verbeterde internetsnelheid op het mobiele netwerk. Onderzoek onder 4G-gebruikers laat zien dat het overgrote deel van hen met name films, series en video als belangrijkste 4G toepassing gebruikt. KPN heeft momenteel het beste en snelste 4G-netwerk in Nederland, al bieden ook andere providers als Vodafone en T-Mobile (vrijwel) landelijke dekking. Laatstgenoemde laat elke klant kosteloos gebruikmaken van 4G.

Lees meer over 4G

4G netwerk is razendsnel

Op een 4G netwerk zijn snelheden van maximaal 100Mbps (theoretisch) mogelijk. Dit komt in de praktijk neer op een downloadsnelheid van 12,5MB per seconde, een snelheid die veel mensen niet eens in hun woonhuis halen. De iPhone ondersteunt 4G vanaf de iPhone 5C en iPhone 5S. Ook de eerder verschenen iPhone 5 kan overweg met deze snelle mobiele internetverbinding.

Let bij de keuze van je abonnement wel op de snelheid van 4G; daar zit namelijk nog het nodige verschil tussen. In de regel bieden de goedkopere 4G-abonnementen een lagere internetsnelheid dan duurdere en uitgebreidere abonnementen. Met de allerhoogste snelheden van 4G (30 Mb/s en 50 Mb/s) is ook (hd) video kijken en het streamen van muziek zonder haperingen mogelijk.

4G archief

Bekijk archief (18 artikelen)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's