Review Zens Office Charger Pro 3: stijlvol, stevig én supersnel

26 april 2024, 15:30
5 min leestijd
Review Zens Office Charger Pro 3: stijlvol, stevig én supersnel

Reviewscore

9,5

Met de Zens Office Charger Pro 3 kun je maar liefst drie van je Apple-apparaten in één keer opladen. Maar hoe goed werkt dat? Wij hebben de MagSafe-standaard voor je getest!

Lees verder na de advertentie.

Pluspunten

  • Stevig
  • Mooi design
  • Laadt snel op

Minpunten

  • Niet verstelbaar
  • Geen usb-c
  • Prijzig

Zens Office Charger Pro 3

Zens heeft een draadloze oplader uitgebracht, waarmee je drie Apple-apparaten op hetzelfde moment kunt opladen. Met de Zens Office Charger Pro 3 kun je jouw iPhone, AirPods en Apple Watch tegelijk aan de lader leggen. De lader biedt ondersteuning voor MagSafe, waardoor je jouw iPhone gemakkelijk op de standaard klikt. Via magneten plaats je de telefoon dan horizontaal of verticaal op de lader.

De Zens Office Charger Pro 3 van het Nederlandse bedrijf leent zich daarmee perfect voor de nieuwe Stand-by modus in iOS 17. De draadloze oplader heeft een behoorlijk prijskaartje van 129,99 euro, maar is de lader van Zens dat wel waard? En worden alle apparaten even snel opgeladen? Dat lees je in deze review.

zens met doos

Design van de oplader

Het ontwerp van de Zens Office Charger Pro 3 valt direct op. De oplader lijkt op een soort kleine boom, met takken waaraan je de Apple Watch, AirPods en iPhone aan kunt ophangen. Het design van de lader is verfrissend, want vaak is dat bij MagSafe-opladers toch een doorn in het oog. Bij de draadloze oplader van Zens is dat niet het geval, want het is een mooi apparaat met de matzwarte afwerking.

Het enige storende aan het ontwerp is de witte uitsparing voor de Apple Watch-lader. Een matzwarte laag bij de Apple Watch-lader had het design écht afgemaakt. Een groot voordeel aan de Zens Office Charger Pro 3 is de stevige voet, die de oplader behoorlijk zwaar maakt. Je hoeft daardoor niet bang te zijn dat de standaard omvalt als je de iPhone losmaakt. We konden de telefoon probleemloos van de lader pakken, zonder de standaard daarvoor te moeten ondersteunen.

Klein nadeel van de Zens Office Charger Pro 3 is de verstelbaarheid van de standaard. De hoogte van de lader is niet aan te passen en de MagSafe-standaard is ook niet te draaien. Zeker als je de oplader op kantoor gebruikt is het soms handig om de telefoon even te kantelen of in hoogte te verstellen. Dat kan bij de lader niet. Daar staat dan wel tegenover dat de standaard van Zens enorm stevig is door de vaste onderdelen.

zens nachtkastje

Drie apparaten tegelijk opladen

Bij de Zens Office Charger Pro 3 heb je de mogelijkheid om drie apparaten in één keer op te laden. De standaard biedt ruimte voor de Apple Watch, iPhone en AirPods. Je moet daarvoor wel de iPhone 12 of nieuwer hebben. De tweede en derde generatie AirPods en alle generaties van de AirPods Pro kun je draadloos opladen met de Zens Charger. Zens maakt gebruik van de Qi2-standaard, dat de opvolger is van MagSafe. Daarmee gaat draadloos opladen een stuk sneller.

De Zens Office Charger Pro 3 wordt geleverd met een flinke adapter, maar dan krijg je ook wat. De adapter heeft een vermogen van 45 watt en kan daarmee drie apparaten tegelijk opladen met een vermogen van 15 watt. Zo wordt er niet één apparaat sneller opgeladen dan de andere. In praktijk werkt dat perfect, we merkten dat je met gemak drie apparaten op hetzelfde moment kunt opladen. De adapter van 45 watt is daarbij echt van toegevoegde waarde, zeker met de ondersteuning voor Qi2. Klein minpunt is dat de aparter niet werkt met usb-c, maar met de speciale meegeleverde kabel.

Een nadeel is dat je goed moet opletten waar je kleinere apparaten legt op de draadloze standaard. Bij de MagSafe-standaard en de Apple Watch-lader klikken de apparaten al snel vast. Als je AirPods op de voet van de Zens Office Charger Pro 3 legt, merkten we dat de oplader soms geen stroom meer gaf. De AirPods lagen dan net niet op de juiste plek, waardoor het opladen stopte. Let daar dus mee op, bij grotere apparaten als telefoons was dat probleem er gelukkig niet.

zens apple watch

Stand-by in iOS 17

Een belangrijke toevoeging aan iOS 17 is de nieuwe Stand-by modus voor de iPhone. Met de functie verandert je telefoon in een wekker, agenda of fotolijstje, mits het toestel in horizontale stand aan de oplader ligt. Daar leent de Zens Office Charger Pro 3 zich perfect voor, want je kunt je iPhone zowel verticaal als horizontaal aan de standaard klikken. In horizontale stand wordt de Stand-by modus dan vanzelf geactiveerd.

Voor ons is dit misschien wel de belangrijkste reden om de Zens Office Charger Pro te halen. We vinden de draadloze oplader een mooie toevoeging op een nachtkastje, maar ook op een bureau misstaat de standaard niet. Door de zware voet vonden we het erg gemakkelijk om de iPhone weer los te maken van de draadloze lader, zonder dat standaard daarbij omviel. Als je nog op zoek bent naar een draadloze oplader om Stand-by mee te gebruiken, zit je met de standaard van Zens zeker goed.

Zens office Charger Pro 3

Zens Office Charger Pro 3 review: conclusie

De Zens Office Charger Pro 3 is een enorm mooie én stevige draadloze oplader, waarmee je zonder problemen drie apparaten tegelijk oplaadt. Door de bijgeleverde 45W-adapter worden alle apparaten met dezelfde snelheid opgeladen. Daarbij moet je wel opletten dat je kleinere apparaten als AirPods precies goed plaatst op de voet van de lader, dat in het begin even zoeken is. De MagSafe- en Apple Watch-oplader werken door de ingebouwde magneten erg goed.

De draadloze oplader leent zich perfect voor de nieuwe Stand-by modus van iOS 17, waarmee je iPhone in een wekker of fotolijst verandert. Door de zware voet van de standaard valt de oplader niet snel om als je de iPhone weer losmaakt, wel zo handig als je meerdere apparaten tegelijk oplaadt. De Zens Office Charger Pro 3 is met 129,99 euro aan de prijzige kant, maar dan heb je wel een draadloze oplader van ontzettend hoge kwaliteit.

Op iPhoned testen we de nieuwste iPhones en andere producten van Apple. De reviews stelt het redactieteam (net als alle andere content op de website) met veel tijd, zorg en aandacht samen. 

Zo weet jij als lezer precies wat je van de geteste smartphone (en andere producten) kan verwachten. In de reviews gaan we de diepte in, maar wel op een begrijpelijke manier. We willen immers dat iedereen het verhaal begrijpt en uiteindelijk weet hoe goed (of slecht) het geteste apparaat is.

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu