De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Ultimate Ears Wonderboom 2 review: compacte speaker, groots geluid

Florence Peeters
21 juni 2019, 19:22
4 min leestijd
Ultimate Ears Wonderboom 2 review: compacte speaker, groots geluid

Reviewscore

8,5

De Ultimate Ears Wonderboom 2 is een bluetooth-speaker die je zowel binnen- als buitenshuis moet voorzien van hard en kraakhelder geluid. Bovendien is dit geluidsbommetje waterdicht en blijft ‘ie drijven. Maar ook zonder deze extra’s is het een erg goede speaker. Waarom, dat lees je in deze review.

Lees verder na de advertentie.

Ultimate Ears Wonderboom 2 review

Een speaker die je overal in huis kunt plaatsen, gemakkelijk meeneemt naar buiten en voldoende geluid geeft voor op een feestje. Bluetooth-speakers zijn om veel redenen ideaal. Omdat je zonder snoertjes zit en de muziek simpel vanaf je iPhone bedient, zijn deze veelal compacte speakers in allerlei situaties de oplossing voor geluid.

Ultimate Ears heeft met de Wonderboom 2 een tweede generatie van zijn kleinste speaker geïntroduceerd, die een aantal handige functies heeft. Zo belooft de fabrikant een accuduur van 13 uur, versterk je het geluid in de buitenlucht met de ‘Outdoor Boost’-functie, is de speaker stof- en waterdicht en blijft het apparaat drijven als je ‘m in het water gooit. We namen de proef op de som en hebben de Wonderboom 2 uitgebreid getest.

ultimate ears wonderboom 2 review

De speaker is niet groter dan een flinke aardappel en vrij licht, waardoor je ‘m gemakkelijk meeneemt in je rugzak en op veel plekken kwijt kunt. De volumeknoppen zijn groot en daarom makkelijk te vinden.

Diepe bas en luide, heldere tonen vullen iedere ruimte

Het formaat is verraderlijk, want de Wonderboom 2 produceert een flinke hoeveelheid geluid. Ook op hoger volume zijn de bastonen goed aanwezig en blijven de tonen kraakhelder. En dat is fijn; ook als je veel achtergrondgeluid hebt van kletsende mensen komt de muziek er prettig bovenuit.

Bovendien heb ik in de buitenlucht dankbaar gebruikgemaakt van de Outdoor Boost-functie. Onderop zit een knop die – mits ingeschakeld – ervoor zorgt dat het geluid nóg verder reikt en harder gaat. Ideaal, want zo kan je de Wonderboom 2 wat verder weg zetten. Het blijkt de ideale oplossing als je muziek wil luisteren, maar ook een gesprek wil kunnen voeren. De bas ebt in deze modus iets weg en het geluid klinkt wat scheller, maar dat is minimaal.

Ultimate Ears Wonderboom 2 review

Bij de Wonderboom 2 heb ik me geen zorgen hoeven maken als de speaker in vochtig gras lag, ik deze in de douche neerzette of er op een feestje per ongeluk wat drinken overheen viel. Het materiaal van de box is gemakkelijk af te spoelen en droogt vanzelf snel. Zo hoef je je op een gezellige avond of een dagje strand geen zorgen te maken over vuil of water die je speaker mogelijk vernielen.

Waar je je ook geen zorgen over hoeft te maken, is een lege accu. De beloofde 13 uur aan accuduur haalt het apparaat prima en daardoor kun je meerdere avonden achter elkaar (of een volle dag) luisteren zonder tussentijds opladen. Leg ‘m vervolgens ‘s nachts aan de oplader en je kunt de volgende dag weer vrolijk verder.

ultimate ears wonderboom 2 review

Gekoppelde apparaten wisselen niet vlekkeloos

Een klein puntje van kritiek is dat het koppelen met meerdere apparaten niet altijd vlekkeloos ging. Koppelen met je iPhone lukt binnen enkele seconden, maar de speaker raakt in de war als er meerdere gekoppelde apparaten in de buurt zijn.

Zo kwam het wel eens voor dat als ik de speaker aanzette, ik niet mijn eigen muziek hoorde. In plaats van mijn afspeellijst hoorde ik dan het geluid van het YouTube-filmpje dat mijn vriend aan het kijken was. Dit is simpel op te lossen door iemand handmatig de verbinding te laten verbreken, maar zeker onnodig en onhandig.

Conclusie Ultimate Ears Wonderboom 2 review

De Ultimate Ears WonderBoom 2 is een ideale bluetooth-speaker voor heel veel mensen: niet te groot, krachtig geluid en bestand tegen allerlei omstandigheden. Hij is bovendien een goed startpunt voor mensen die wellicht hun huis willen inrichten met meerdere (grotere) speakers. Dit komt mede door de erg aantrekkelijke prijs. Voor slechts 99 euro haal je een heel complete speaker in huis die je veel plezier geeft.

Ultimate Ears Wonderboom 2 kopen

Wil je de Ultimate Ears Wonderboom 2 na het leven van deze review kopen? De draadloze speaker is onder andere bij Coolblue, Bol.com en MediaMarkt te koop voor 99 euro. De Wonderboom 2 is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: zwart, grijs, rood en blauw.

Koop de Ultimate Ears Wonderboom 2 bij Coolblue
Koop de Ultimate Ears Wonderboom 2 bij Bol.com
Koop de Ultimate Ears Wonderboom 2 bij MediaMarkt

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu