Review: X-Dora Shield Case voor iPhone

Wouter Nijsen
7 april 2013, 12:02
2 min leestijd
Review: X-Dora Shield Case voor iPhone

Reviewscore

8

De X-Dora Shield Case biedt drie keer protectie voor je iPhone: de case bestaat uit drie losse onderdelen die je één voor één om de iPhone 5 klikt. Als alle drie de onderdelen vastgeklikt zijn, wordt alles van de iPhone 5 – inclusief scherm – beschermd tegen krassen, stoten en vuil.

De case die wij testen is uitgevoerd in de kleuren lichtgrijs en knaloranje: een opvallende kleurencombinatie die snel verraadt waar je de iPhone hebt laten liggen als je ‘m kwijt bent. De X-Dora Shield Case is eveneens beschikbaar in de kleurencombinaties wit-grijs, donkerblauw-geel en donkerblauw-lichtblauw.

Lees verder na de advertentie.

X-Dora Shield Case: uiterlijk

6950941409537_shield_tangeloash_2_1024x1024

De case is gemaakt van rubber en hard polycarbonaat en beschermt alle hoekjes van de iPhone 5. Het rubberen oranje gedeelte is duidelijk zachter en geeft een stevige grip terwijl het grijze gedeelte juist extra stevigheid biedt. Dit is noodzakelijk voor de bescherming die de case brengt mocht je de iPhone 5 per ongeluk laten vallen. Het grijze polycarbonaat is ook nog aan de zijkant te voelen. Dit geeft nog meer stevigheid in de hand.

De voorkant en een klein gedeelte aan de achterzijde zijn gemaakt van transparant polycarbonaat. Dit voorkomt krassen op het scherm of de lens van de camera. Het touchscreen blijft accuraat en snel reageren en bij de oortelefoon zijn enkele gaatjes in het transparante polycarbonaat gemaakt om het geluid vloeiend door te laten trillen. De geluidskwaliteit gaat hierdoor niet omlaag. Het oranje rubberachtige materiaal bedekt ook de powerknop waardoor je deze lekker in kunt drukken.

X-Dora Shield Case: gebruik

6950941409537_shield_tangeloash_7_1024x1024

De X-Dora Shield Case bestaat uit drie delen en de installatie is enorm simpel. Haal de case in zijn geheel uit elkaar zodat je drie onderdelen hebt. Leg eerst het transparante polycarbonaat over de voorkant van de iPhone 5, bevestig hierna de rubberen oranje case aan de achterkant en vouw deze als het ware over de beschermende voorkant. Dit beschermt de iPhone 5 al aan vrijwel alle kanten. Klik als laatste het grijze polycarbonaat via de achterkant aan de case en je voelt direct de stevigheid toenemen. De iPhone 5 is dan helemaal beschermd en je hebt echt het idee dat je het toestel zonder problemen van een meter hoogte op het asfalt kunt laten vallen. Dit raden wij overigens (natuurlijk) niet aan.

X-Dora Shield Case: conclusie

De X-Dora biedt een complete bescherming voor de iPhone 5 terwijl de case lekker fris doch stevig oogt. De installatie gaat als een trein: het werkt precies hetzelfde als Lego in elkaar klikken. Door de X-Dora is zowel de camera, buitenkant als het scherm van de iPhone beschermd en dat valt te prijzen. Ook alle ingangen van de iPhone 5, waaronder koptelefoon- en lighning-ingang, zijn bedekt. Zodra je de iPhone 5 in de X-Dora Shield Case hebt geklikt, voel je jezelf al veiliger. En dat is een topprestatie van X-Dora.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen