Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Review: TwelveSouth SurfacePad voor iPhone 5

Wouter Nijsen
30 maart 2013, 14:36
2 min leestijd
Review: TwelveSouth SurfacePad voor iPhone 5

Reviewscore

8,5

De bekende accesoirefabrikant TwelveSouth komt met de SurfacePad, een hoesje voor de iPhone 5 en iPhone 4(S) dat zo minimalistisch mogelijk is gehouden en met het design van Apple’s populaire Flip Cover in het achterhoofd is ontwikkeld.

De case is beschikbaar in de kleuren zwart, rood en wit en is gemaakt van het luxe nappaleer. Volgens TwelveSouth is het gewicht van 30 gram en de dikte van enkele millimeters enorm belangrijk. Hierdoor is de SurfacePad zelfs interessant voor degenen die niet eens van hoesjes of cases houden. TwelveSouth’s slogan “don’t call it a case” spreekt boekdelen.

Lees verder na de advertentie.

TwelveSouth SurfacePad: uiterlijk

De case heeft een matte look en probeert vooral niet te veel op te vallen: een fijne eigenschap. TwelveSouth richt zich hiermee direct op de iPhone-gebruikers die hoesjes veelal lelijk of te aanwezig vinden. De binnenkant van de SurfacePad bestaat uit een zachte stof die vuil en vingerafdrukken van het iPhone-scherm moet verwijderen. In de praktijk gaat dit vrij goed: als je de binnenkant van de SurfacePad even kort heen en weer beweegt zijn de meeste vette vingerafdrukken van het scherm verdwenen. De binnenkant bevat ook het logo van TwelveSouth en de merknaam SurfacePad.

TwelveSouth SurfacePad

Om met de SurfacePad ook van de camera gebruik te kunnen maken, is er een inkeping aan de linker bovenhoek van de achterzijde gemaakt. Dit is niet alleen handig, het geeft de case ook nog eens een stoere look. De combinatie van het aluminium van de iPhone 5 en het matte leer van de SurfacePad biedt een heel gaaf en ietwat modern en stijlvol contrast dat weinig in hoesjes voorkomt.

TwelveSouth SurfacePad: gebruik

De achterkant van de Surfacepad is via een speciale kleeflaag aan de achterkant van de iPhone te plakken en kan wel honderden keren opnieuw worden geplakt. Als de SurfacePad eenmaal vastzit, houdt de kleeflaag goed vast. Maar echt bescherming tegen vallen biedt de case niet. Daar is de SurfacePad volgens TwelveSouth ook niet voor bedoeld. Het hoesje is vooral stijlvol en beschermt tegen krassen en eventueel tegen lichte val- en stootpartijen, maar moet voornamelijk zo dun mogelijk zijn.

twelve-south-surfacepad-iphone-5-jet-black_1

Een fijne eigenschap van de Surfacepad is de mogelijkheid om het hoesje zodanig naar achteren te vouwen dat je de iPhone horizontaal neer kan zetten – net als de Smart Cover voor de iPad. Dit is voornamelijk handig als je een filmpje bekijkt of de iPhone als wekker gebruikt.

TwelveSouth SurfacePad: conclusie

Hoewel de SurfacePad weinig bescherming tegen flinke valpartijen biedt, is het hoesje een product dat zo door Apple gemaakt zou kunnen zijn. De simplistische benadering van een case valt te prijzen en het design en functionaliteit zal de Apple-liefhebber herkennen en daarom ook aanspreken. Als je de Smart Cover voor de iPad een geweldige uitkomst vindt, kun je de Surfacepad van TwelveSouth eigenlijk niet laten liggen. En al helemaal niet voor een prijskaartje van 34,95 euro.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's