Review Omar Munie iPhone hoes, de Mini Munie

Redactie
23 januari 2011, 16:56
2 min leestijd
Review Omar Munie iPhone hoes, de Mini Munie

Reviewscore

8,5

Met een hoes van de jonge top ontwerper Omar Munie ben je helemaal hip, want iedereen heeft tegenwoordig een iPhone. In dit review wordt deze hoes op allerlei aspecten beoordeeld, lees dus gauw verder of de Mini Munie die je in verschillende designs kan verkrijgen een goede koop is!

Omar Munie

Voordat we gaan beginnen over de hoes zelf, eerst wat over de ontwerper. Omar Munie heeft namelijk een heel verhaal, deze begint in Somalië. Toen hij negen jaar was, vluchtte hij samen met zijn broertje en zus naar Nederland in verband met de daar afspelende burgeroorlog. Hij begon een nieuw leven in Nederland en wilde iets creatiefs doen. Alles deed hij er aan om zijn droom waar te maken, een eigen kledingmerk. Dit is gelukt en hij is een trotse jonge eigenaar van Omar Munie Clothing. Omar Munie Clothing is ook erg hip, de tassen die worden gemaakt worden gedragen door veel beroemdheden.

Handgemaakt

Lees verder na de advertentie.

Alle stukken van Omar Munie worden met de hand gemaakt en in een beperkte oplage uitgebracht. Zo ook de iPhone hoes, deze is in Nederland met de hand gemaakt in het atelier van Omar Munie. Dit maakt de hoes ook al meteen bijzonder en onderscheidt het van de vele ‘made in china’ hoesjes.
Ook het materiaal is het beste van het beste. Het leer is erg soepel en vormt meteen naar je iPhone, of iPod Touch want die past er ook prima in! Het model is zó gemaakt dat de iPhone of iPod Touch er niet uit valt wanneer de hoes ondersteboven wordt gehouden. Handig als je in je donkere tas tast naar het hoesje en hem er per ongeluk ondersteboven uit pakt.

Uiterlijk

De hoes oogt best groot, maar dat is om ervoor te zorgen dat je hele iPhone bedekt is. Op de voorkant staat er het Omar Munie logo, je ziet de initialen niet duidelijk, maar een kenner herkent het snel. Wij hebben een versie van de Mini Munie met een soort van koeienhaar. We weten niet welk dier het is of moet voorstellen, maar waarschijnlijk is het dus echt.
Verder is er op het uiterlijk niet veel aan te merken, de foto’s laten alles duidelijk zien. Wij vinden de hoes mooi, maar het is natuurlijk een persoonlijke mening.

Praktische kant

De hoes beschermt het apparaat dat er in zit goed. Wanneer je met een sleutel over de Mini Munie gaat, blijft je iPhone vrij van krassen. Ook kan de iPhone tegen een stootje wanneer hij opgeborgen zit in de hoes. Jammer is alleen dat er een driehoekje niet beschermd is, maar dat heeft weer als voordeel dat je je iPhone snel uit het hoesje kan halen wanneer je gebeld wordt.

Conclusie

De Mini Munie is een bovengemiddelde iPhone hoes wat een echt design-stuk is. Gemaakt van goed materiaal, handgemaakt en trendy. Wat wil je nog meer?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu