Review: Op alles voorbereid met de Lifeproof iPhone Case

Redactie
15 oktober 2012, 16:50
5 min leestijd
Review: Op alles voorbereid met de Lifeproof iPhone Case

Reviewscore

7,5

Lifeproof heeft een case voor de iPhone 4 en iPhone 4S op de markt gebracht met de naam ‘Indestructable’. De case beschermt je iPhone tegen gevaren als vallen, stoten, stof en waterschade. Met een extra beugel kan je de Lifeproof case ook op je fiets bevestigen. We hebben een exemplaar ontvangen van Mobilefun en deze aan een uitgebreide review onderworpen.

Lees verder na de advertentie.

Lifeproof iPhone case voor de iPhone 4 en 4S

De Lifeproof iPhone 4/4s Case is gemaakt om je geliefde telefoon te beschermen tegen de alledaagse gevaren. Zo zorgt de case ervoor dat je iPhone heel blijft na een val, je telefoon geheel stofvrij blijft en de case zorgt voor bescherming tegen water, zelfs tot op 2 meter diepte. De Lifeproof case die geschikt is voor de iPhone 4 en 4S kost
€ 62,99.

Het product wordt in een net ontworpen doosje geleverd. Bij het openklappen van het doosje is mooi weergegeven welke bescherming de case biedt. De case beschermt je telefoon tegen: water, vuil, modder, sneeuw en vallen vanaf maximaal 2 meter hoogte.

De iPhone case van Lifeproof is ideaal te combineren met de Bike & Bar Mount van dezelfde leverancier. Meer daarover volgt in een review die we later deze week plaatsen.

We nemen beiden producten voor jullie onder de loep. Te beginnen met de Lifeproof iPhone Case.

Lifeproof iPhone Case: What’s in the box?

Lifeproof-Iphone-4-(s)-Case

De Lifeproof Case wordt geleverd in een nette verpakking, het volgende zit in de verpakking:

 • Voorklep van de case
 • Achterklep van de case (inclusief O-ring)
 • Waterdichte plug
 • Adapter voor de koptelefoon (inclusief extra waterdichte plug)
 • Microfiber reinigingsdoekje

De voorklep van de Lifeproof Case

Wat meteen opvalt is dat de case niet te groot is. Het is iets dikker als de iPhone 4(s). Zodoende past je telefoon nog prima in je broekzak zonder dat je het gevoel hebt met een “koelkast” mee te dragen.

De voorzijde heeft 2 openingen aan de bovenkant. De bovenste opening is voor het gebruik van je koptelefoon. Deze opening is af te sluiten met een speciale plug. De plug draai je in de opening zodat deze er niet uit kan vallen. Ook voor het gebruik van de koptelefoon moet je de meegeleverde adapter draaiend vastmaken. Het geluid klink prima en lijkt niet minder van kwaliteit door mijn iPhone koptelefoon. Een nadeel is wel dat de afstandsbediening niet meer werkt in combinatie met de adapter.

Gore-tex membraam zorgt voor waterdichte afsluiting

De tweede opening aan de bovenkant is om het belgeluid door te laten. Het bellen in combinatie met de case is geen probleem. Het geluid klinkt helder en normaal. De opening wordt afgesloten met een Gore-Tex membraam waardoor er wel geluid maar geen water doorheen kan.

De voorklep van de case heeft ook drie openingen aan de onderkant. Eentje die toegang biedt voor het opladen via de stekker. Deze wordt afsloten door middel van een handig klepje. De andere twee openingen zorgen voor de geluidsoverdracht van de iPhone, deze zijn eveneens waterdicht door gebruik van een Gore-Tex membraam.

Verder is de voorklep voorzien van een soort plastic scherm. Dit scherm zorgt ervoor dat je je iPhone nog kunt bedienen binnenin de case. Tijdens het testen bleek dit geen probleem. De iPhone is iets minder aanraakgevoelig maar reageert verder normaal bij het bedienen van de telefoon. De geluidsknoppen aan de zijkant moet je iets steviger indrukken, net als de aan/uit knop bovenaan. Maar alles werkt zoals het hoort. Het scherm is verder helder, het bekijken van foto’s en video’s gaat nog steeds prima.

De achterklep van de Lifeproof Case

De achterklep van de case wordt geleverd met een gele O-ring. Deze zorgt dat bij het sluiten van de case er geen water in kan. De opening voor de cameralens is voorzien van een kraakhelder plastic. Deze zorgt ervoor dat je geen verschil ziet in kwaliteit van foto’s en filmpjes. Belangrijk is natuurlijk wel dit plastic goed schoon te houden. Hiervoor kun je het Microfiber doekje gebruiken.

Een niet te missen knaloranje sticker (ont)siert de achterzijde van de achterklep. (Gelukkig is deze makkelijk te verwijderen.) Hier wordt gewezen op op een installatie checklist op de site van Lifeproof.

Video instructies van Lifeproof

Via een aantal duidelijke filmpjes wordt getoond hoe je de watertest uit moet voeren, hoe je de case moet installeren en hoe je je telefoon er weer uit moet halen. Ik raad aan om deze filmpjes na aanschaf goed te bekijken. Vooral het openen van de case moet op een correcte manier gebeuren, anders heb je kans dat je de case beschadigt.

Lifeproof case in gebruik

Het aanbrengen van de case om je iPhone gaat gemakkelijk. Helemaal na het bekijken van de filmpjes. De case voelt licht en compact aan. Je zou de case kunnen gebruiken bij normaal thuisgebruik van de iPhone. Maar het meeste komt de iPhone 4/4S case tot zijn recht buitenshuis. Zoals bijvoorbeeld in combinatie met de Bike & Bar Mount op de fiets, op het strand of tijdens een vakantie.

Belangrijk om te weten is dat de case is gemaakt voor semi-permanent gebruik. Het is getest op 50x keer in en uit. Dus het is wijzer om de iPhone altijd in de case te laten. Dit zorgt er tevens voor dat het plastic van het scherm en voor de lenzen mooi schoon blijft.

Het oordeel over de Lifeproof iPhone 4/4S Case

Het is een handig product. Vooral voor mensen die vaak buitenshuis in de weer zijn tijdens verschillende weersomstandigheden, op (verre) vakanties of tijdens het werk in een vuile omgeving. Het is natuurlijk erg leuk om foto’s of video’s te maken in het water of tijdens een afdaling van een piste.

Voor het gebruik  binnenshuis is deze waterdichte case misschien iets te veel van het goede.De Lifeproof cover maakt het design van je iPhone er niet mooier op. Dat is de keerzijde van een dergelijke cover. Vind je dit echter geen probleem dan is de Lifeproof iPhone case voor de iPhone 4 en 4S een aanrader.

Voordelen:

[list style=”check”]

 • Bescherming tegen vallen (tot op 2 meter hoogte)
 • Bescherming tegen vuil, stof en water (tot op 2 meter diepte)
 • Licht en compact
 • Te gebruiken in combinatie met verschillende accessoires
 • Leverbaar in zwart en wit

[/list]

Nadelen:

[list style=”cross”]

 • Afstandsbediening koptelefoon niet bruikbaar
 • Openen case gaat wat stroef

[/list]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's