Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Review: Kingston Wi-Drive – Draadloze opslag voor je iPhone

Redactie
23 november 2011, 8:00
3 min leestijd
Review: Kingston Wi-Drive – Draadloze opslag voor je iPhone

Reviewscore

7,5

De Kinston Wi-Drive is een manier om het geheugen van je iPhone uit te breiden. Er is een keuze uit 16 of 32 GB aan extra opslag. Het apparaatje kost 65 Euro voor de 16 GB en 125 Euro voor de 32 GB. Het lijkt verdomde handig, 16 of 32 GB extra om muziek te luisteren en foto’s of films te kijken op je iPhone. iPhoned neemt de Kinston Wi-Drive vandaag voor jullie onder de loep:

What’s in the box?

 • De Kingston Wi-Drive
 • Een mini-usb naar usb kabel.
 • Handleiding

Lees verder na de advertentie.

We zien hier dat de Wi-Drive ongeveer dezelfde maat heeft als een iPhone 4(s). Hij steekt qua lengte net iets uit, maar is ongeveer even dik. Er zit één knopje op met een groen LED lichtje.

Opladen en bestanden kopiëren

Voordat je de Wi-Drive kunt gebruiken moet hij eerst volledig opgeladen zijn. Dit duurde met een normale PC zo’n 2,5 uur. Daarna kun je via je computer je bestanden op de Wi-Drive kopiëren. Dit ging relatief snel. Bij grote bestanden ging het iets trager. Gemiddeld haalde we een overdrachtssnelheid van 8 MB/s. Dit is 2 mp3’s per seconde, ongeveer 3 foto’s van 5 MP per seconde en een filmbestand van 200 MB duurt dan 25 seconden.

Instellen van de Kingston Wi-Drive

Nu we de bestanden erop hebben staan willen we graag de Wi-Drive zo snel mogelijk proberen. Na een aantal keren de power knop te hebben ingedrukt komen we erachter dat het apparaatje niet aan gaat als het nog is gekoppeld met de PC. Dit is een kleine teleurstelling, omdat de batterij het maximaal 4 uur volhoudt. Het instellen werkt erg soepel. Zodra de blauwe lampjes knipperen is de Wifi online en kunnen we via de iPhone verbinding maken met de Wi-Drive als netwerk. Vervolgens heb je nog de Wi- drive app nodig. Deze is gratis te downloaden via iTunes. Nadat we de app geïnstalleerd hebben kunnen we gebruik maken van de 16GB extra opslag. Er kunnen maximaal drie apparaten tegelijk gebruik maken van de Wi-Drive en het netwerk is standaard onbeveiligd. de beveiliging is echter makkelijk in te stellen via de applicatie.

Wi-Drive in gebruik

Via de applicatie kunnen we snel bladeren door onze bestanden. Verbazingwekkend hoe snel de foto’s en de muziek streamen. Afspeellijsten maakt de Wi-Drive niet maar door mapjes te maken met de mp3’s kun je wel je eigen afspeellijst creëren. De video die we gebruiken is van 720p HD kwaliteit van de iPhone 4 zelf.  De video streamt goed zolang we in dezelfde kamer als de Wi-Drive blijven. Als we daarbuiten treden begint de video een beetje te haperen en  als we ons niet meer op dezelfde etage begeven wordt het echt lastig. De foto’s en de muziek daarentegen doen het nog aardig goed met minder bereik. Het is wel jammer dat we de muziek niet in de iPod functie van de iPhone kunnen afspelen. De applicatie van de Wi-Drive draait gelukkig wel op de achtergrond door. Een ander nadeel is dat je tijdens het gebruik van je Wi-Drive geen Wifi internet toegang hebt. Wellicht heb je dit ook niet nodig tijdens het luisteren van muziek, kijken van foto’s of video.

Het oordeel over de Wi-Drive:

Het is een handig apparaat voor wie extra opslag wilt en het te duur vind om een iPhone met 32 of 64 GB aan te schaffen. Er zitten wel wat haken en ogen aan, maar we kunnen ons voorstellen dat het soms erg handig kan zijn.

Voordelen:

 • Extra opslag voor je iPhone
 • Draadloos media streamen met drie apparaten tegelijk op accu
 • Snelle overdracht van bestanden
 • Gemakkelijk in te stellen
 • 16 GB extra voor je iPhone voor 65,- Euro is niet duur.

Nadelen:

 • Alleen op de accu te gebruiken (maximaal 4 uur)
 • Geen internettoegang met Wifi zolang je de Wi-Drive gebruikt
 • Geen integratie met iPhone applicaties zoals de iPod functie

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's