Review-update: met de iPhone 7 kun je nog jaren vooruit

Michel van 't Klaphek
18 december 2018, 19:28
4 min leestijd
Review-update: met de iPhone 7 kun je nog jaren vooruit

Reviewscore

8

De iPhone 7 kwam in 2016 uit en is nog steeds breed verkrijgbaar. Het toestel is flink goedkoper dan de iPhone 8. Dit geldt helemaal wanneer je voor een refurbished-exemplaar kiest. Maar is de iPhone 7 nog steeds het kopen waard? Dat lees je in deze review-update.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw op iPhoned: review-updates

iPhones gaan jaren mee en worden lang verkocht. Daarom hebben we iets nieuws bedacht op iPhoned. Iedere iPhone die Apple ondersteunt met iOS-updates testen we jaarlijks in deze rubriek.

We kijken of de iPhone nog de moeite waard is om anno 2019 in huis te halen. Eerder bespraken we al de iPhone 5S en iPhone 6. Ook de iPhone 6S en iPhone SE legden we langs de meetlat. Nu is het de beurt aan de iPhone 7.

De iPhone 7 in 2019

De iPhone 7 is precies groot genoeg. Sommige mensen vinden de iPhone XS net iets te groot, terwijl het formaat van de iPhone 5S inmiddels klein aanvoelt. De iPhone 7 is de gouden middenweg en zal voor de meeste Apple-liefhebbers vertrouwd aanvoelen.

Je kunt hem zodoende makkelijk met één hand bedienen. De fysieke thuisknop (met Touch ID) is bovendien fijn geplaatst, waardoor je duim er vrijwel automatisch op komt te liggen. Ook qua design vinden we de iPhone 7 nog steeds een fraai toestel.

Hardware en iOS 12: aan snelheid geen gebrek

Vandaag de dag is de iPhone 7 nog steeds een vlotte telefoon. Apps starten snel op, wisselen tussen applicaties gaat rap en je hoeft eigenlijk nooit langer dan een seconde te wachten. Uiteraard merk je verschil wanneer je ‘m naast een iPhone XS legt, maar voor de meeste mensen is dit absoluut geen dealbreaker.

De smartphone draait op de A10-processor. Een potje Fortnite kan de iPhone 7 daarom prima aan, maar je moet wel wat langer wachten voordat het level is geladen. Ook wordt het toestel tijdens het spelen behoorlijk warm. Waarschijnlijk komt dit omdat de processor flink aan de slag moet.

iPhone 7 in 2019 6

De meeste recente spellen kun je zonder problemen draaien, al is het wel de vraag hoe lang dit zo blijft. Games worden steeds veeleisender en daarom kan de grafische kaart van je telefoon niet achterblijven. Ben je echter geen gamer, dan zul je hier weinig van merken.

iOS 12 richt zich met name op het verbeteren van de stabiliteit, en in het geval van de iPhone 7 slaagt de software hier met vlag en wimpel in. De nieuwste iOS-versie maakt het toestel lekker vlot. Bovendien ben ik geen bugs tegengekomen en werkten alle nieuwe functies, zoals Schermtijd, zonder problemen. Naar verwachting wordt de iPhone 7 in ieder geval nog geüpdatet naar iOS 13 en iOS 14, dus voorlopig zit je goed.

Camera: prima, behalve in het donker

Tot zover kan het toestel dus behoorlijk goed meekomen. Als we naar de cameraprestaties kijken, blijkt toch dat de iPhone 8, iPhone X en iPhone XS een duidelijk voordeel hebben. De camera’s van deze toestellen maken namelijk zichtbaar betere foto’s, vooral onder slechte lichtomstandigheden.

Foto’s die je ‘s avonds met de iPhone 7 maakt, zien er een beetje grauw uit en bevatten meer ruis. De flitser zorgt er al snel voor dat het contrast doorschiet en daardoor overbelicht wordt. Foto’s ogen hierdoor wat onnatuurlijk. De nieuwere iPhones beschikken over een Slow Sync-functie die dit probleem voorkomt.

Wie echter vooral overdag foto’s maakt kan met de iPhone 7 goed uit de voeten. De 12 megapixel-camera is goed genoeg voor huis-tuin-en-keuken foto’s en de frontcamera (7 megapixel) maakt redelijke selfies. Als fotografie je passie is ben je beter af bij een nieuw model, maar voor de meeste mensen is de camerakwaliteit van de iPhone 7 goed genoeg.

Betaalbare prijs

Voor een nieuwe iPhone 7 betaal je zo’n 470 euro. Dit is een stuk meer dan de iPhone 6S, die rond de 330 euro kost. Dit prijsverschil is aanzienlijk, maar de 6S krijgt minder lang iOS-updates, maakt mindere foto’s en is in tegenstelling tot de iPhone 7 niet waterdicht.

Een nieuwe iPhone 8 kost zo’n 640 euro en is dus honderden euro’s duurder dan zijn voorganger. Daartegenover staat dat dit toestel sneller is, een duidelijk betere camera heeft en waarschijnlijk een jaar langer van software-updates wordt voorzien.

iPhone 7 in 2019 3

Dit doet echter niets af aan het feit dat het toestel nog steeds een prima koop is. Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare iPhone tegen een betaalbare prijs die de komende jaren nog mee kan, ben je bij de iPhone 7 aan het juiste adres.

Conclusie iPhone 7 review in 2019

Volgens ons is de iPhone 7 een goede koop. Hij is krachtig genoeg om alle apps en games van tegenwoordig te draaien en dankzij iOS 12 voelt hij vlot aan. Naar verwachting wordt de iPhone 7 in ieder geval met iOS 13 en iOS 14 geüpdatet, waardoor het toestel toekomstbestendig is.

Voor de gemiddelde gebruiker is de iPhone 7 daarom een aanrader. Wanneer je veel in de weer bent met fotografie biedt de camera van de iPhone 8 duidelijk meerwaarde, maar dit nieuwere model heeft natuurlijk ook een hoger prijskaartje.

iPhone 7 kopen

Ben je er na het lezen van deze review-update van overtuigd dat de iPhone 7 jouw nieuwe telefoon wordt? Check dan onze prijsvergelijker voor de beste prijzen van dit moment. Vergelijk de beste deals voor een losse iPhone 7. Wil je helemaal een voordelige deal? Check dan de prijzen voor een refurbished iPhone 7.

Apple iPhone 7

Apple iPhone 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 259,-

Bekijken

Los refurbished

€ 93,-

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu