Review: Glamorous case voor iPhone 5

Wouter Nijsen
14 april 2013, 11:22
3 min leestijd
Review: Glamorous case voor iPhone 5

Reviewscore

7

Het is soms moeilijk om als iPhone-case op te vallen. Je kunt een leuk kleurtje, aandachttrekkende afbeelding of opvallend motief voor je case kiezen, maar als je écht wil opvallen, valt je oog al snel op de Glamorous case voor de iPhone 5.

De Glamorous case is namelijk niet zomaar de zoveelste accessoire: de case doet dienst als een handtasje dat je altijd en overal handig mee naar toe kunt nemen. Daarnaast wordt de iPhone 5 door het siliconen rubber van de Glamorous case beschermd tegen stoten en kleine valpartijen. De case is eveneens in verschillende kleuren en modellen te verkrijgen,  waaronder een babyroze, mintgroene en zwarte Glamorous case met een bloem.

Lees verder na de advertentie.

Glamorous case: uiterlijk

glamorous2

De Glamorous case is eigenlijk een simpel hoesje met een vrij groot en sterk handvat eraan waardoor de accessoire de vorm van een tasje krijgt. Het handvat is gemaakt van rubber dat door goudkleurige ijzeren ringen is geweven en aan beide kanten aan de case is vastgemaakt.

De body van de case is van stevig zwart rubber gemaakt en geeft genoeg grip om de case lekker vast te houden. Het valt op dat de Glamorous case vrij dik is waardoor het openen van apps in de bovenhoeken soms wat minder soepel gaat omdat je vingers minder ver kunnen reiken.

De achterkant van de Glamorous case moet de voorkant van het ‘tasje’ voorstellen. Er is een gat voor de cameralens en flitser te vinden en het gouden logo trek grotendeels de aandacht. Het zwarte rubber bevat een patroon met ruiten en als je heel goed kijkt kun je zelfs enkele nep-stiksels spotten. Dergelijke stiksels willen het uiterlijk van de handtas versterken.

Daarnaast lijkt het alsof je de bovenste flap kunt omvouwen, maar dit is gezichtsbedrog: ook de ‘opening’ dient enkel ter decoratie. Het is dus niet mogelijk om pasjes of geld in de Glamorous case mee te nemen.

glamorous1

Glamorous case: gebruik

Door het flexibele materiaal van de Glamorous case stop je de iPhone 5 zonder problemen in het hoesje. Aan de onderkant is een opening voor de lightning-poort en speakers en ook de muteknop is door een kleine opening gemakkelijk met je vinger te bereiken. De powerknop en volumeknoppen worden bedekt door het siliconen rubber, maar zijn nog goed in te drukken.

Het valt op dat de case, mede door het gebruik van ijzer, best zwaar is. Als je de Glamorous case in combinatie met de iPhone 5 gebruikt, wordt het gewicht van Apple’s smartphone bijna verdubbeld. Daarnaast kan het ijzeren handvat soms tegen je scherm tikken als je de case in een jaszak of tas hebt gestopt. Het typen met de Glamorous case om de iPhone 5 is daarentegen een koud kunstje: het is mogelijk om je vingers tussen het handvat en de case te plaatsen waardoor je gemakkelijk met twee duimen kunt typen.

Glamorous case: conclusie

Over smaak valt te twisten, maar de Glamorous case biedt naast beveiliging ook een handige extra functie: het meenemen en niet kwijtraken van je smartphone. Dit kan voornamelijk tijdens het stappen een groot voordeel zijn, want je hebt immers altijd je smartphone in de hand. Het is niet de meest praktische oplossing voor een iPhone-hoesje, maar opvallen doe je zeker met de Glamorous case.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen